Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2013 14:35 - - Парии или Пролетарии ?
Автор: get Категория: Политика   
Прочетен: 17383 Коментари: 24 Гласове:
38

Последна промяна: 04.03.2013 01:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какво сме ! - парии или пролетарии ?

- Приятелю, определено събитията ни изпревариха, така че останаха доста неща от "чисто" исторически ... ... характер, които не успяхма да си изясним !

- Поради това явно и диалектичната(семантичната) ти грешка ?
Това по причина формулировката в заглавието на поста ти ?
demograph написа: Моралната и интелектуална пропаст между тълпата и мафията
 
- Това което излезе на улиците е народа Български ... това е потенциала на нацията ни, тоест това са ПРОЛЕТАРИИТЕ ! - това е антипода на паразитиращият лумпена-ПАРИЙ, или представителите на бизнес и политическата ни КАСТИ(да, смятам че по правилното е касти - Не, класи !).
- Пояснявам - "пролетарий": идещо от латинското PROLES (прирождение(приращение/увеличение)-берекет(лат.-берекентия)-поколение - плодоносност/ПРИПЛОД) ! - От там й, думата относно тези които, участват с труда си в процеса по увеличение(приращение) ПЛОДОНОСНОСТ, като с това допринасят за увеличение на материалните и духовни блага - Това е PROLETARIATа ! - такъв може да бъде единствено и само, творецът-Гражданин, СВОБОДНИЯТ оставен сам на себе си Човек и който ангажирайки градивният си потенциал създаващи благата, за себе и обществото !!
- Политическите-"кабалисти", зад мъглявоста на термините, прикриха истинският смисъл на същностното за процеса !
- Първо нарекоха(ни) в международният им химн Интернационала " ... на крак, о парии презрени" - второ, следвайки същностното като исторически факт, ни обявиха за "роби" (!) " ... на крак, о роби на труда ... " Казвам го простичко ! - тези които замислиха и създадоха "научният социализъм" излизаха из средите на аморални религиозни опортюнисти и поради това, считаха че, Трудът е унижение ! - защото бяха ЛИХВАРИ-те(фарисеи).
- По тази причина, прикриха че основната беда за съвременното човечество са създадените от тях Институции и най-вече Лихвеният процес ! - по тази причина, създадоха изкуственото противоречие, между "предприемач - работник" ! - Защото на практика и предприемача е пролетарий(поизводител) а не паразит-лихвар, или лумпен-парий-чандала, живеещ от лъжа, измама или подаяния и поради това, на гърба на обществото ! 



Гласувай:
42



1. tzarkarui - Хубав пост
03.03.2013 17:11
За чандала си прав - ами не са хора, и са инкарнирани в човешки тела някъде към 3114ВС

Гледай това филмче - за какъдв свят става въпрос преди 3114ВС - няма лихви, войни, убийства, робство - абе свят на ХОРата.

https://www.youtube.com/watch?v=1KMmEVaFPW0
цитирай
2. get - - :)) Хм, разбирам те - но с това дръпване на времевата граница над 5 000 год. - Представяш ли си ...
03.03.2013 19:02
tzarkarui написа:
За чандала си прав - ами не са хора, и са инкарнирани в човешки тела някъде към 3114ВС

Гледай това филмче - за какъдв свят става въпрос преди 3114ВС - няма лихви, войни, убийства, робство - абе свят на ХОРата.

https://www.youtube.com/watch?v=1KMmEVaFPW0


... какво интелектуално предизвикателство е за нашите не толкова интелект, а менталност(затъпяване) да осмислим(!) Какво е станало ?

- Все едно да поискаш от неподготвеният да осмисли и направи анализ и синтез, довели до тази образност-символност в долните "скитски" пластики:

- http://soapnix.com/kganey/images/scythian.jpg

- http://cis-coins.com/upload/coins/ukraine_UA0482/UA0482_ua_2011_deer_au_p.png - което тълкуват, ту като тризъбец, ту като Рарог(сокол)

- Та нали(?) "нашата" историческа наука се лута(все още !) относно проблема за етносният ни произход ! ... Та нали все още в съзнанието на 20% от българите съществува представата за протобългарите, като за някакви монголоиди номади ?!

- А ще попитам(?) - може ли народ, появил се в началото, на Първият милениум в Европа, да има в традиции и обичаи, а в езикът си реликти на СТАРО ЕВРОПЕЙСКО НАСЕЛЕНИЕ ?! - Упоменатите в поста ми "латински" думи ПРОЛЕС, е аналог на българското ПРОЛЕТ - Защото, това е част от пролетните празници-традиции(документирани при римляни, но по-стари ?).
Тоест, това е според вярванията на древното местно европейско население ... когато Богинята майка се ражда за Нов живот ... поради това същата носи епитети, "амбарлия" и "берекентия" - сигурно защото сме придошли през VI-ти векове "тюрки" или блатни обитатели "славяни" !?! - и сигурно защото, нашите лингвисти-осминисти извеждат двете думи от турски ?

- А за "лихви, войни, убийства, робство ..." - си трагично прав ! - това дойде до главите на човечеството, след изобретяването на "елинизма" и "Стар" завет(дори и по-рано, при изобретяването на империите ?) !
цитирай
3. tzarkarui - Кофти браткиш
04.03.2013 08:29
Та нали все още в съзнанието на 20% от българите съществува представата за протобългарите, като за някакви монголоиди номади?!

Баш тъй си е както го казваш. Че и по-зле. Аз и за това си имам фразата"cache memory" - това са им налели в тъпите кратуни - това хортуват. С простотията браткиш няма управия. Тъпия човек гледа отвисоко на знаещия, плямпа но не слуша, самомнителен. Точно заради тази невероятна тъпотия България е на това дередже. Но така и трябва - тъпотията се наказва с мизерия.

Просвещение му е майката - просвещение за българите и изолация за печенезите - обществена изолация. Докато центъра на БълГария се намира у печенезко (шопско) така ще е - печенезите нито са българи, нито някога ще станат. Това е положението.

Относно турските думи - Спароток може да те светне, че не ние сме ги взели от турчилята, а те от нас. Хайде холан...:)


Ти браткиш имаш ли си представа колко дълбоко е влезнала Кали юга в мозъците на хората глобално? Големи каламбури стават из ингилизките форуми когато на ингилизите (международни форуми) им се докаже, че грчулята са етиопски цигани, а за евреи може да се говори чак след Вавилонския плен (дето никога не се е състоял). И особено когато им се докаже, че Исус Христос е замислен като Хесус Кришна от Константин (император). Бая трудно е да си промениш мнението в което искрено си вярвал цял живот. И повярвай ми (последните ще станат първи) - ингилизите ще се събудят по-бързо от затъпелите български тикви.

Единственото спасение (логично) така както го виждам е във автентичния български фолклор. Във фолклора (но не и в чалгата) има всичко - и месечини, зорници, змейове, лами, коледи (сабазий-Трифон зарезан) и още какво ли не.

The ridge of mountains which divides North India or Oude from Tartary, is called Balkan: this may mean Bal-ania, land of Bal. A similar ridge called Balkan divides the Sindi of Trace from Scythia or Tartary.

В този ред на мисли БълГария=Гарите/Кари на Бал.

:) Как си браткиш?
цитирай
4. sparotok - !
04.03.2013 09:04
Get, в унисон с твоя постинг е едно изказване на Хенри Форд - It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.

Превеждам - Добре, че хората не разбират нашата банкова и парична система, ако те биха могли да прозрят истината за нея, то щяха веднага да се вдигнат на бунт.

цитирай
5. get - - Трудно ще стане промяната в мисленето(съзнанието на хората) ? - това направо си е подвиг !
04.03.2013 12:32
- Подвиг достоен за "Славният-Ер" :) ! - А кой е той ? - ще поставя този въпрос, като едно интелектуално предизвикателство към четящите ме, които знаят кой е, но съзнанието им е замъглено от "елинистичната" и по-късната юдео-християнска апологетика(с присъщата ней, ревизионистка интерпретация на по-старата образност и смисъл).

- Как да накарам, да повярват в собствените им сили и интелектуални възможности(?), тези които ще ме прочетат !

- В тази връзка(!):
а/ прозвището "АТАтюрк" - турско ли е, или идещо от много по-рано(кога няма тюрки по тези ширини) фригийско "атес", преминало в по-късното "отец"(?);
б/ анна - тюркско или документираното по-рано ЕВРОПСКО, нанах, инанах до арменското, като теоним за Богинята майка - Ана"хид или синонимното Хаик"ана/уш(Арменска майка)
- Но да оставим това, а имена, като Караджа(Кара(т/ч)а-Водача) им приписват "турцизъм" под вида "Кара-черно" ... или за КараВелов, за което твърдят абсурдното значение, като за Каравела (тоест, тип платноходен кораб строен през 12-16-ти векове) - до тук щеше да е ддобре, ако още през V!-ти век, нямаме документиран династ от сев.Индия с име Каравела, а през това време испанските и португалски каравели все още не са достигнали индийският полуостров - Е, тогава ... ?
- Но никой не иска да се "сети", че Кара-Велити е едно към едно, калка на по-старото с близо десет века прозвище на Зевс, "ВелК(х)анос" - на гръцки да означава нещо(?) Не ... а на турски още по-малко ! - А на български ? - имаме налице и двете части от името:
- "велити", останало в диалектно-архаични форми, като "веля-говоря"
- втората част все още служи при образуването на думи, като каня, приканвам, подканям. Но зад тази дума се крие и един по-дълбок смислов план-пласт(?) в смисъл "Кой e този, който може да ни "под/при-Канва" ? - първо това е Бог/Бел(по-веляващият-Велес ?) или неговият представител-изразител на Волята му(апелиращият към нас)казващият нас - Каназ) - Хм-ъм ! - или вероятно турско-монголската титла Хан ? :((
цитирай
6. get - - Защо вярвам в Христос ! - защото той носи Словото !
04.03.2013 13:11
sparotok написа:
Get, в унисон с твоя постинг е едно изказване на Хенри Форд - It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.

Превеждам - Добре, че хората не разбират нашата банкова и парична система, ако те биха могли да прозрят истината за нея, то щяха веднага да се вдигнат на бунт.



Какво е словото на Христос(?):
- “Царството небесно бива насилвано, и насилници го грабят” (Матей 11:12) и ”Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч;” (Матей 10:34).
Кои са тези насилници и грабители ? - ще го ккажа без теории за конспирации а само като фактология-цитати(достоверноста на които съм проверявал) !
А/ "Вие, въобще, съществувате в еврейско понятийно пространство. Как може да се избавите от собствената си сянка ?(...) ” това е цитат от биографа на Ротшилдови, М. Е. Раваж, отпечатано през 1928 г. в "Century magazine", тук допълвам, че хитреца подменя юдаизъм с "евреи".
Б/ подобно "откровение" имаме от Адолф Кремьо учредителя на Всемирният еврейски съюз(министър на правосъдието по времето на Наполеон). Възванието за учредяването започва със "Съюзът, който ние искаме да създадем, не е френски или английски, швейцарски или немски, не, той е юдейски, той е - световен" ... Завършва "Не е далеч вече този ден, когато всички богатства земни ще преминат в собственост на децата на Израил". Това е публикувано през 1860 г.

- Завършвам, сочейки думите Му "“Огън дойдох да туря на земята, и колко бих желал да беше пламнал” (Лука 12:49).” - Не пребързвайте с изводите ! - Защото ... Това не е огънят на "старозаветниците", с тяхното всесъжение-"Холокост" ? - Не ! - това е огънят, светлината на Словото-осъзнаване ... по-знанието, което прави от презреният роб-парий - Свободен-Човек , пролетарий-Творец !
цитирай
7. nikikm - Поздрави Гетски!
04.03.2013 21:38
Това,което излезе на улицата е народът, или както щеш го кажи.Той си има своите основания,независимо от другото.Лошото е че отново ще го впрегнат и отклонят.Наблюдавам и виждам,че доста от хората не схващат истинската същност на нещата,което ги прави манипулируеми.Не приемам само икономически притенции,без присъствието на най-важното за един човек или нация-духовното!То,като че ли не се схваща от хората,като важно!И друго,трудно ми е да допусна,че онези не са си направили сметката за подобни случаи.Ще видим!Народът е на прав път,то друг и няма,истински, имам впредвид. Няма обаче интелигенция,която да има виждане и готовност да оглави и да се жертва! Дано да не е фатално,макар да се съмнявам!Поздрави и с най-добри чувства!
цитирай
8. get - - Това, което се опитвам да намекна(внуша) се съдържа, като пример в Социална психология ?
05.03.2013 12:21
- Най-вече и по-скоро в този раздел на хуманитарните науки, които разработват поведението на хората, когато се явяват под "власт на тълпата".

- Но за да излезе на улицата това, което наричаме с безличното понятие "народ" го доведе пълната политическа "импотентност" на така наречената "политическа класа", тоест организационната-безхаберност на управляващите в момента страната ни !
- Откъде иде това безсилие при управниците, пояснявам го с прости думи, които от древни времена ги е казал народът ни - поради това че те: "Нямат срам пред хората и страх от Бог" !
- Далеч съм от идеята да изкарвам всички в момента управляващи ни, примитиви от вида на пожарникаро-милиционери за които най-великото литературно произведение в библиотеката им да е книгата "Винету" - Не ! По-голямата част от тези, които ни управляваха и предстои да управляват, са завършили престижни учебни заведения, не само на "изток" но и на "запад" ... и въпреки всичко демонстрират Импотентност(!) - от което следва да се запитаме, Защо ?
- Тук съзнателно пропускам една част от "управленците" ни наследствено-политически обременени, от "клаасово-политическият" им произход (визирам, хората около СтаниШеф) ? - междувпрочем тия същите по силата, че не изпълниха поставената им задача, ще търпят политическа и лична отговорност от поръчителите ?(тоест тези, които "държат" енерго и газо преносната мрежа и като цяло, монопола върху енергетиката) !
- Но отново се връщам, към другата категория "политици-управленци", тези които завършиха на Запад - Защо са безпомощни въпреки елитните им образ"У"вания ?
- А относно "тълпата" - радвам се, че народа все още не се трасформирал в такава(подобно на арабските "революции"), това вероятно, по причина както казва социалният-психолог(и по съдържание расист) Гюстав Льобон:
"Няма ни един психолог, нито един малко-много просветен държавен мъж и най-вече ни един пътешественик, който да не осъзнава, колко лъжливо-химирично е понятието за равенството м/у хората"(т.е. в етносен, културно-исторически план - б.прев.)
цитирай
9. nikikm - Единственото
05.03.2013 17:56
слабо място в кометара ти е това:"Откъде иде това безсилие при управниците,"..
Не е безсилие,нито импотентност!Нито липса на разбиране или интелект. ТОВА Е УМИШЛЕНО ПОВЕДЕНИЕ,ПОЗВОЛЯВА ИМ СЕ ОТВЪН,КАТО НАГРАДА ЗА ГЕНОЦИДА,НА КОЙТО ПОДЛАГАТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД! ТЕ НЕ СА НОРМАЛНИ ХОРА,СОЦИОПАТИ СА и ти си наясно какво значи това!Извинявай за категоричността на изказването!
цитирай
10. get - - Ники, за това което говориш си има Наказателен кодекс ?!
05.03.2013 20:59
nikikm написа:
слабо място в кометара ти е това:"Откъде иде това безсилие при управниците,"..
Не е безсилие,нито импотентност!Нито липса на разбиране или интелект. ТОВА Е УМИШЛЕНО ПОВЕДЕНИЕ,ПОЗВОЛЯВА ИМ СЕ ОТВЪН,КАТО НАГРАДА ЗА ГЕНОЦИДА,НА КОЙТО ПОДЛАГАТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД! ТЕ НЕ СА НОРМАЛНИ ХОРА,СОЦИОПАТИ СА и ти си наясно какво значи това!Извинявай за категоричността на изказването!


- Това което формално визираш в изказването си представлява обект и подлежи на наказателно преследване съобразно разпоредбите в:
НК, ОСОБЕНА ЧАСТ
Глава първа.
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА
Измяна; Предателство и шпионство; Диверсия и вредителство и Други !

- Специализиран орган е ДАНС - Функционалните му задължения(дейности) са дадени в Закон за Държавна агенция "Национална сигурност" ДВ-к бр. 109/2007 г. !
- Доколко е ефективна службата следва да питаме: Президента, председател на парламента и министър-председателя ? :((

- Тук ще спра със злободневните коментари ! - само ще кажа, народа ни не следва да се обезвери от неуспеха(защото такъв ще има) от този порив за "По-достоен живот".
- На практика след двете "светли" ("9-ти сепетември" и "10-ти ноември")дати, на обикновенният народ му бе отнето всичко - единствено, което му остава личният порив в Борбата за социална справедливост !
- Задължително в началото ще има предателства от тези, които обществото ще облече с доверието си (!) - Защото ВЛАСТА подчинява и развращава хората, ОСОБЕНО когато е безконтролна !
- Тя може да превърне неизрастналият личностно и духовно човек в социопат !(ако той, по начало не е бил такъв ?)
цитирай
11. batogo - Поздравление за поста!
12.03.2013 21:04
Нарекъл си нещата с истинските им имена и си извел истина, която ти прави чест. Но нека не забравяме, че всеки народ си заслужава правителствата. Ако те са нагли, значи сме им го позволили и по принцип адмирираме наглостта.
цитирай
12. get - - Без претенции за Абсолютната истина - Но ... ?
12.03.2013 22:19
batogo написа:
Нарекъл си нещата с истинските им имена и си извел истина, която ти прави чест. Но нека не забравяме, че всеки народ си заслужава правителствата. Ако те са нагли, значи сме им го позволили и по принцип адмирираме наглостта.


- От създаване ни, като държава, в началото по вида Трето царство ... ние постоянно сме поставяни пред изпитания ПРЯКО ЗАСЯГАЩИ СУВЕРЕНитета ни ?! - кратки са периодите, за които можем да посочим, че сме съществували, като действително суверенна държава ! - причини много и комлексни можем да изредим - но въпреки всичко, те са били разрешими, ако сме имали достатъчно израснало общество и държавници с морал ! ... Или както казваше старшината ми в казармата - Не сме "могли" - защото не сме желали !(тоест не сме го пожелали достатъчно силно - поради това сме на този хал).
- За мен няма неразрешима ситуация - има хора, които нямат воля да се справят с нея ... А за това се иска морал !(първото и най-важно, като условие !)

- Поздрав !
цитирай
13. tota - Нещо от Авъл Гелий
15.03.2013 20:24
За значението на думата proletarii

Веднъж на форума в Рим цареше затишие в обществения живот поради веселото чествуване на някакъв празник и по този случай пред многолюдното събрание се четеше една книга от аналите на Квинт Ений. В тази книга се срещат следните стихове: „Щит и желязо, жадно за кръв, пролетарият носи за държавното благо; стените, града и площада той охранява...”
Тогава наоколо започнаха да питат какво ще рече думата „ пролетарий”.
Юлий Павел – поет – „Онези граждани, числящи се към римския плебс, отговори той, които били най-бедни и с най-невзрачен произход и чието имущество не е надхвърляло хиляда и петстотин аса, били наричани „пролетарии”, а които пък нямали никакви или имали съвсем малко средства, били назовавани „оценени само с главата си”, тоест „голтаци”, чиято единствена ценност бил собственият им живот; крайна сума, в чиито граници се оценявали „голтаците”, била 375 аса.”
Но тъй като се смятало, че имотът и парите са залог и поръчителство спрямо обществото и че на тях се основава и крепи вярната любов към родината, нито пролетариите, нито „голтаците” били записвани в армията освен при големи бунтове или опасности за държавата, защото техните семейства и имоти или били съвсем оскъдни, или изобщо не съществували. И все пак съсловието на пролетариите било на по-голяма почит и с положението и с името си , отколкото прослойката на „голтаците”, така в тежките за републиката времена, когато имало недостиг на млади хора, те били вземани в опълченията, въоръжавани за сметка на държавната хазна и наричани „пролетарии” /създатели на потомство/ не според оценката на имуществото им, а заради почетната им длъжност да създават потомство /пролес/, защото, не можейки да помогнат на държавата с малкото си състояние, те все пак умножавали гражданите с многобройно поколение.
Що се отнася до „голтаците”, пръв Гай Марий ги взел в армията и това станало или както твърдят някои – в страшните за републиката времена на войната с кимврите, или по-скоро във войната с Югурта, ако се доверим на Салустий; няма никакви данни и документи, че подобно нещо било правено преди него.
Ще цитирам най-накрая казаното от Салустий в „Югуртинската история” за консула Гай Марий и за „оценените с главата си”: „Междувременно той записвал войници в армията, но не според обичая на предците и по класи, а вземал всекиго, комуто се искало, и най- вече „оценените с главата си.” Едни приписвали това на недостига от добри граждани, други на честолюбивите му стремежи като консул, защото тази прослойка му помогнала да се прочуе и издигне и защото за човек, стремящ се към власт, най-бедният е най-удобен.


цитирай
14. get - - Хм-ъм ? - сложен казус ! :))
15.03.2013 22:14
- За да отговоря, следва да направя една твърде голям историко социално-политически екскурс за периода от Втори до първата половина на I-ви век.
- Би следвало да се вземат в предвид настъпилите социално-икономичски промени в римското общество. Борбата между "популари" и "оптимати" идваща в резултат на все по-голямото социално разслоение и упадък на републиката.
- Всичко това изправя Рим не само пред политически но и военни проблеми(!) довели до поражения на армията им ? Това извиква появата в политическият живот прагматика-военен Гай Марий ! Същият е пренуден, да извърши реформи вследствие неуспешните войни срещу кимбрите, тевтоните и Югурта. Поради това първата мярка/реформа е да превърне, на практика наборната, в професионална армия. Армия която ще изгради в последствие Римската империя.
- Едната от мерките, които той предприема при реформите и с това не съблюдава дотогавашната практика за "имуществен ценз", тоест да приема за легионери с доходи(имущество) под 3000 сестерции(!).

- Но ... станах твърде многословен, това което съществуваше в представите ми ... бе за времето, когато в Рим са се раждали хора, като Муций Сцевола ?!
цитирай
15. tota - 14. get - - Хм-ъм ? - сложен казус ! :))
16.03.2013 08:27
приятелю Гет,
Не съм имала нищо предвид. Преди доста години съм попаднала на този текст и записала. Впечатлило ме е времето и употребата на думата "пролетарий". Разслоението...то е удобно и угодно на притежаващите власт и богатства във всички времена...
цитирай
16. get - - Драга Ати ! - говорим за съдбата ни като народ, така че становища дори и най-противоречащи си ... ?
16.03.2013 12:19
- Са, добре дошли !!

tota написа:
приятелю Гет,
Не съм имала нищо предвид. Преди доста години съм попаднала на този текст и записала. Впечатлило ме е времето и употребата на думата "пролетарий". Разслоението...то е удобно и угодно на притежаващите власт и богатства във всички времена...


- Ще повторя думите на един възрожденец, казани в един такъв момент подобен на настоящият (!):
- Всеки народ - Докато съм не се самоубие - Няма да умре !
- Някои вероятно ще си помислят, че при мен това е кухо фразьорство, няма да ги коря ! Само ще допълня, че преди два дни ми се наложи, да помогна при вдигане тялото на един зрял човек(мъж на 55-57 год.). Бе сложил край на живота си скачайки от терасата на своя апартамент.
- От беглото ни познанство, знам че в последните години имаше ментални проблеми - та някои ще кажат: "луд бил - скочил !" ... и с това формално ще се сложим точка на "казуса", с тази бездушна диагноза-съждение.
- Ако бе единствен и изолиран случай, вероятно и аз бих се сагласил и разсъжддавал по този начин - но не е така !! Това става масово, това говори за социо психопатологични състояния, за голяма част от българите - Защо (?), кои са тези причини, които до такава степен увредиха(увреждат) Българският дух и душевност ?!
- Какво е това нещо, което прави от морално и психично здрав човек - самоубиец ?!

- Не питам от празно любопитство или с цел да задоволя епистоларните си комплекси, придобивайки блогова популярност, Не ! - правя го, движен от чувство за причастност към съдбата на ближните ми и притеснен за съдбата на България !

написано от Get (просто човек !)


цитирай
17. tota - 16. get - Какво е това нещо, което прави от морално и психично здрав човек - самоубиец ?!
16.03.2013 13:03
Отговорът е кратък и един - Безпътицата...България върви в път, който няма изход...
цитирай
18. get - - Докато не си поставим въпроса ! - ЗАЩО ?
16.03.2013 15:22
tota написа:
Отговорът е кратък и един - Безпътицата...България върви в път, който няма изход...


- И това да стане, за по-голямата част от нас - няма изход от пътя, който "води към нищото" !

- Навремето, предците на АЛЧНО ЧЕРВЕНАТА ни политическа "класа" залагаха на Марксовият постулат, че "битието определяло съзнанието".
- По тази причина предприеха "курс към индустриализация", тоест чрез приоритетното развитие на средствата за производство(в ущърб на средствата за потребление) - това щяло да доведе до промени в материалната, определяща компонента на материалната база и от там в мисленето на социума. В духа на тази доктрина съзнателно обърнаха в "противници" дребните стокови производители (които бяха обвинявани в какви ли не грехове !). Създадоха "пролетариат" - но пролетариата бе според техният идеологически аршин ! - една напълно безправна, както икономически така и политическа маса(да, да ! - безлична човешка маса). Които на практика не бяха творци в контекста на икономически и социално-политически отношения ... а роби ! - на номенклатурата, тоест чиновничеството, което се явяваше проводник и възпроизводител, на "Новото робство", на държавата собственик(в лицето на държавен капитализъм).
- Това доведе до пасивна съпротива от страна на обезправеният обикновен човек ! - което го превърна от производител-пролес/т/арий в парий(санскр. "роб"). Тоест човек без икономически и политически права и свободи. С това се роди й, "изрода" на тоталитарната държава, която се вмесваше не само в стопанският а и в личният живот на хората !
- Но най-страшното бе че, това доведе до деперсонификация на Личността(хората се сляха в една безлична и безименна маса, на унифицирането(хамелеонщина). Това бе и своеобразна социална мимикрия, тъй като човекът със собствено "Аз", а не дай си боже и с поведение - се явяваше заплаха за "системата" ... матрицата или как искате го наречете ?!

- Така че, ако искаме(те) нещо "да стане" - открийте "Себе си" - бъдете егоисти дори ?!
цитирай
19. demograph - Да..хората са си живели мирно и тихо в любов
28.03.2013 09:59
tzarkarui написа:
За чандала си прав - ами не са хора, и са инкарнирани в човешки тела някъде към 3114ВС

Гледай това филмче - за какъдв свят става въпрос преди 3114ВС - няма лихви, войни, убийства, робство - абе свят на ХОРата.

https://www.youtube.com/watch?v=1KMmEVaFPW0


ДО появата на тия отдолу, под нас!...South.
цитирай
20. demograph - Getski пролеТАРИИТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ИДЕЯ И САМОЧУСТВИЕ
28.03.2013 10:04
Които идват една с друга. Самочувствието води идеи; Идеята ражда самочувствие.
Нии затуй сме тук, нали/ Поздрави!
цитирай
21. get - - Не омесвайте понятията ... отдолу под нас ... и ... на юг ?
28.03.2013 12:22
demograph написа:
tzarkarui написа:
За чандала си прав - ами не са хора, и са инкарнирани в човешки тела някъде към 3114ВС

Гледай това филмче - за какъдв свят става въпрос преди 3114ВС - няма лихви, войни, убийства, робство - абе свят на ХОРата.

https://www.youtube.com/watch?v=1KMmEVaFPW0


ДО появата на тия отдолу, под нас!...South.


- Отдолу под нас е праобраза на "Енерго" и "Топлофикация" :)) - казват че, там не събирали пари за предоставената стока-услуга ? - Но не знам, защо тези обитатели на това "отдолу"(под Нас) се натискат да дойдат, Тук при "Нас"(?), където въпреки че, трябва да плащат за ток и парно - им е по-комфортно ?

- Тези на юг от нас, според едни "арийски теории"(на чистокръвните "арии", англо-сакси) ... са изкаалпазанени, поради климатичните и поради това благоприятни(предразполагащи към леност) условия ! ... и поради това, че банана съм пада от дървото :)) !

- В Рим имаме - нобелитет(благородно демек) изкарващи произхода си все от Венера - тази която е богиня на плътпското уддоволствие и поради това пичинителка на аздори и войни; втората група е плебса(градският лумпенпролетариат) - тези, които живеят у столицата ама благодарение на хитрост и мошеничество могат да се издигнат до висотата на нобелитета ?!
- Третата група ПРОЛЕС/тариата - това са провинс/циалистите - които са се "хванали"(по точното е стъпили) на Земята, от която с двете си ръце изкарват и се радват на плодовете от собственият труд. След като те са в хармонична връзка с Майката-приРода тях не ги събаря нищо ... стига по някакви причини/обстоятелства, те да не се отлепят/откъснат от източника на силите им - в резултат не само те, а и обществото/държавата което се крепи на(над) тях ПОГИВА !

- Това, което обяснявам, директно е илюстрирано(разказано) в легендата за Херлкулес и Атлас (Как(защо !) Херкулес преборва титана ?) !
цитирай
22. breeze - Радвам се да видя силни историци в редове на политици.
02.10.2013 06:52
И ако протестът е първата крачка,
това тук е втората, решаващата,
защото от нея зависи Победата!

цитирай
23. urilozev - Върнах се за малко,
19.12.2013 10:02
колкото за да си поднеса почитанията.Може и да си роб, но пак да се чувстваш "господар на положението".С почит.
цитирай
24. kostadin - Добър нов поглед ! Организато...
05.03.2014 22:42
Добър нов поглед !
Организаторите и спонсорите на социалистическите идей могат да се открият по писанията им .
Вълкът козината си мени но нрава си не.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: get
Категория: История
Прочетен: 571823
Постинги: 25
Коментари: 862
Гласове: 18499
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031