Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2022 12:27 - "ПОЩАДЕТЕ РОДИНАТА СИ И НАС !"
Автор: get Категория: История   
Прочетен: 6111 Коментари: 50 Гласове:
14

Последна промяна: 08.02.2022 12:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 На 21 декември 1934 год. В деня когато се чества 55-летието на Иосиф Виссарионович Сталин в Совет народных комиссаров СССР се получило, дръзкото поради откровеността си, писмо от 85 годишния физиолог, лауреата на Нобелова награда, Иван Павлов.

В него, той обръщайки се към Централния орган на комисарите ... пише за ... ... ФАШИЗЪМ в Съветска Русия?

Ето откъси от същото?

 

"...Я решительно не могу расстаться с родиной и пре­рвать здешнюю работу, которую считаю очень важной, способной не только хорошо послужить репутации рус­ской науки, но и толкнуть вперед человеческую мысль вообще, — Но мне тяжело, по временам очень тяжело жить здесь — и это есть причина моего письма в Совет. Вы напрасно верите в мировую революцию...
Вы сеете по культурному миру не революцию, А с огромным успехом ФАШИЗМ

ДО ВАШЕЙ РЕВОЛЮЦИИ ФАШИЗМА НЕ БЫЛО.
Ведь только политическим младенцам Временного прави­тельства было мало, даже в двух Ваших репетиций перед Вашим Октябрьским торжеством.

Все остальные пра­вительства вовсе не желают видеть у себя то, что было и есть у нас, и, конечно, вовремя догадываются при­менить для предупреждения этого то, чем пользовались и пользуетесь Вы — террор и насилие...


Да, ПОД Вашим КОСВЕННЫМ ВЛИЯНИЕМ ФАШИЗМ ПОСТЕПЕННО ОХВАТИТ ВЕСЬ КУЛЬТУРНЫЙ МИР!

Исключая могучий англо-саксонский отдел (Англию, наверное, американские Соединенные Штаты, вероятно), который воплотит-таки в жизнь ядро социализма: лозунг: "Труд как первую обязанность и главное достоинство человека и как основу человеческих отношений, обеспечивающую соответствующее существо­вание каждого!" — и достигнет этого с сохранением всех дорогих, стоивших больших жертв и большого времени, приобретений культурного человечества.
Но мне тяжело не от того, что мировой фашизм попридержит на известный срок темп естественного че­ловеческого прогресса, а от того, что делается у нас и что, по моему мнению, грозит серьезной опасностью моей родине."

- край на цитирането и пояснение?

- Настоящето пиша, за блоговите анти-фашисти, самозванци!! Които и за пет пари НЕ МОЖАХА ДА ПОСОЧАТ факти - В КАКВО СЕ ЯВЯВАТ РАЗЛИКИТЕ: при Хитлеровия НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ и Сталиновия национал-болшевизъм?

За последното - да, не бъркам! Тъй като от 1934 год. Сталин променя наместо стария "за пролетарския интернационализъм", в нов?
Лозунга за "изграждане на социализъм - в една отделно взета страна"! Или по този начин, прави още една стъпка към ... ? С което ... строения в Русия "болшевизъм" се доближава до "социализма" в Германия, строен от Хитлер?

И в заключение ще възкликна?
- Колко прав е бил, германеца комунист, минал през огненото кръщение на "спартаковските" борби, да напише разгромната си статия от 1938 г. - носеща показателното заглавие: 

"Борьба с фашизмом начинается - с борьбы против большевизма" ... или казано разбираемо?

"Борбата срещу фашизма - начева с борбата против болшевизма"








Гласувай:
14



1. getmans1 - ГЕТ, явно пак си Гугалил но, пък мен ...
08.02.2022 17:43
ГЕТ, явно пак си Гугалил но, пък мен мен ме учудва факта, че първи трябва да го кажа ...
цитирай
2. batogo - !!!:))) Точно между очите, Гет! Чест и почитания за разкритата Истина!
08.02.2022 18:32
Само в Истината е спасението на човечеството от червената чума – най-опасната пандемия за човешкия род!
цитирай
3. dobrodan - Виждам две разлики между националсоциализма на Хитлер
08.02.2022 21:12
и болшевишкия комунизъм на Сталин.
Хитлер не е национализирал средствата за производство. Мисля, че не греша в това.
Хитлер не е избивал собствения си народ. Предполагам, че не греша и в това. Евреите?
Евреите никога не са били част от някой народ освен на думи.
Те винаги и преди всичко останало са евреи.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Заблудих те" мент"-извини!
08.02.2022 22:59
Предложих ти да намалиш цитатите и сам да поразсъждаваш-явно не се получава
Карай предимно на цитати.
И ти вмъквайки Павлов в политически спорове днес, по скоро напомняш "кучето на Павлов" , отколкото на спорещ с аргументи. Всичко, което би могло да служи като укор за Русия, СССР, пак Русия предизвиква у теб слюноотделяне.
Колкото до академика и корифея в неврологията, то и суфражистите за него са фашисти. Работата му изисква от неко консерватизъм и консерватор е във всичко. В политиката е бил лаик. Той е остър и към Толстой, заради движението което създава-толстоизма
Превратът, последвалата гражданска война, огромните политически проекти-това са темите, там са финансите и всичко това оставя науката на заден план и това е главното , което вбесява Павлов
В Началото фашизмът в Италия е приет добре от ръководството на СССР. Маяковски пише и стихове за Мусолини и братята фашисти. В корпоративната система на управление в италианската икономика някои виждат НЕП и много от актива виждат близост с фашистите. Не обаче и Сталин. Лека по лека той задушава НЕПа в СССР, а по късно ще застане слещу Франко в Испания. Най осезаемата помощ против франкистите дават именно Съветите. Руснаци се бият на страната на фашистите, но това са белогвардейци,търсейки някакъв , макар и малък реванш, който така и не идва, докато те са на терен.За Павлов всичко което пречи на опитите му е фашизъм
Това , че Сталин казва и пише, че социализъмът може да победи и в една отделна страна, не е ревизия на Маркс , а стечение на обстоятелствата. СССР се случва в пълен разрез с марксистката теория. Да обвини Сталин , че създава националсоциалистическа държава може само възпитаник завършил универсиитета на Борисов и Гешев. Публицистиката на Сталин по националния въпрос е достъпна и публична. Ясно е формулирал що е държава, народ, националност...
За каква национална държава се говори, като в СССР имаме много десетки националности. В СССР възникват за първи път различните национални училища в съюзните и несъюзните републики. В паспортите пише гражданин на СССР, националност еди какъв си. И нека уважаемият автор си припомни , че законотворчеството в СССР в общи линии устройствено до голяма степен приличаше на това в САЩ, където имаме един път федерално законодателство, но и всеки щат си има и свое законодателство. Така и в СССР, всяка съюзна република си имаше и собствено законодателство.
Едни от най-сериозните състави в Процесуалния кодекс на СССР бяха за етнически посегателства
И те са много преди ВСВ, когато подобни състави се въведоха посъвместно.
Ще завърша със следното:
И в хиротенуза, и в хипоталамус, и в хипопотам съществува "хипо" , но става въпрос за различни неща

Социализъм и Христос "продават " добре. За това повечето политически проекти съдържат в себе си едното или другото. Това не прави тези проекти еднакви , дори и близки не ги прави задължително
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
09.02.2022 09:14
Добро тълкуване правиш!
Защото крайностите си приличат!
Между доброто и злото, което може да се направи, разстоянието е една педя Малко да кривнеш и всичко коренно се променя

Спекулира се от интернационалистите у нас в момента с "Македония Че, които я защитавали ,като наша територия били били крайни националисти- национал-фашисти? Да обединените като снопи в национализма са такива, като понятие
Но те, оценяващите, лесно могат пък да бъдат таксувани като национал, не фашисти ,а предатели! Това дали не е по- лошото И дали то не предизвиква първото? И трябва да им се казва в очите, за да не мислят ,че са укрити ,като нелегални
Интернационализмът, като явление ,не е лошо явление, но там има взаимност Не единият непрекъснато да дава , а другият- да суче! Той също трябва да даде!
Добре ,нямаме претенции към Македония-дори ,че са част от Нашата история, да не говорим за принадлежност , етносна!?
Но, какво получаваме от техния "интернационализъм"? Иск за македонско малцинство у нас ли, както каза македонецът, по -Българин от интернационал-предателите, допълнен и с иск за територия!?
Ние да сме вечни длъжници ,те вечно искащи?
Това ли е цената да не си националист , а национал- предател?
Да си го кажем право в очите Те не се свенят да лепят разни етикети, които повече прилягат на тях,като параноици, например, за какво да ги жалим и галим?
Не османлиите, такива предатели са довели до петвековното робство
Защо Мирчо Стари не помага с армията на обсаденото Търново? Само появата му там е била достатъчна, те , османлиите да се оттеглят
Защото си прави сметка ,че с ликвидирането на Търновското царство се отваря неговия парашут за владетел Което и се получава, не е фантазия или ,както казва един параучител-параноя! Да се замислим, какво получават предателите?

Хубав ден!
цитирай
6. get - До 3.dobrodan - "Виждам две разлики между ..."
09.02.2022 10:32
dobrodan написа:

- Виждам две разлики между националсоциализма на Хитлер
и болшевишкия комунизъм на Сталин.
Хитлер не е национализирал средствата за производство. Мисля, че не греша в това.

1-во
- Още в предизборната ПРОГРАМА НА НСДАП от 1932г. тоест преди да дойдат на власт - се прокламира:
а) национализация на предпирятията;
б) земята;
в) банките;
г) държавен монопол върху търговията - външна
2-ро
Вече към 1940 г. ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ спрямо ЧАСТНАТА, е в съотношение 70% към 30%. Съсредоточена в ПРОМИШЛЕНОТО МИНИСТЕРСТВО оглавявяно от Х. Гьоринг.

- Второ?
dobrodan написа:

Хитлер не е избивал собствения си народ. Предполагам, че не греша и в това. Евреите?
Евреите никога не са били част от някой народ освен на думи.
Те винаги и преди всичко останало са евреи.


На този въпрос е отговорил протестанския пастор Мартин Нимьолер с неговото ... ?
"Als die Nazis die Kommunisten holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Kommunist.
..."
- Преведено настоящето и последващо на Нимьолер - на български:
"Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори."
цитирай
7. get - До 1. getmans1 - ами така е "гугля" ... и чета събирайки зрънце по зрънце ... ?
09.02.2022 10:44
getmans1 написа:

ГЕТ, явно пак си Гугалил но, пък мен мен ме учудва факта, че първи трябва да го кажа ...


... ФАКТИ ЗА ФАШИЗМА и БОЛШЕВИЗМА от близо вече, десет години?

И тъй като от житейския си опит съм разбрал -простичкото: "Две, и повече глави, мислят по-добре - от една"?
- Реших и на няколко пъти вече поставям въпроса: КАКВИ СА ПРИЛИКИТЕ - РЕСПЕКТИВНО РАЗЛИКИТЕ между ФАШИЗМА и КОМУНИЗМА?

- В тази съвсем не-проста, и твърде отговорна работа/размисъл - Съм готов да изслушвам и такива мнения - които НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО! ... Тоест на едни такива люде - Които се кичат с БОРЕЦ ПРОТИВ ФАШИЗМА и КАПИТАЛИЗМА!
- Но когато ги попиташ за откровенното им мнение: КАКВО Е НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА? ... започват абсолютно без-доказателствено, да те "заклеймяват": ТИ СИ ФАШИСТ ?!

- От което, БЕЗ ДА ми дадат възможност/обяснение/ Да РАЗБЕРА В КАКВО И КЪДЕ СЪМ СБЪРКАЛ - следва да навеждам "виновно" глава :))) !!!!
цитирай
8. get - До 2. batogo - !!!:))) Точно между очите, Гет! Чест и почитания за разкритата Истина!
09.02.2022 10:48
batogo написа:
Само в Истината е спасението на човечеството от червената чума – най-опасната пандемия за човешкия род!


- Какво да ти кажа приятелю? На шестнадесет бях - кога сглупих и отидох да уча за "мент" както ме "клеймят" ... "опонентите" :)))

- Та оттогава и досега - хвана ли било оръжие - било стило в ръката ... Гледам да съм все "в десятката"!
цитирай
9. get - До 4. vencivaleri1951 - Заблудих те" мент"-извини! На "чист" делиормано-български казвам ... ?
09.02.2022 11:24
От мен - простеното да ти е! ... д'гойба!!

Второто, вече по отношение на Цялата съдържателна част в поста-ти-отговор?
- Особена с тези твои най-"брилянтните" умо-ИЗ-ключения?

- Като това 1-вото?
vencivaleri1951 написа:

За Павлов всичко което пречи на опитите му е фашизъм.

- Павлов, пише същото ПО ПОВОД НА КОНКРЕТНИ ДЕЙСТВИЯ на "народната СЪВЕТСКА" власт?
- И то НЕ САМО, КАКТО СИ ВНУШИЛ(четейки ме) ЕДНО - а цели ТРИ ПИСМА?
От които аз, си позволих да коментирам САМО ЕДНОТО!

Второ:
- Не се превъзнасяй - с тази твоя с претенции заоригиналност сентенция?

vencivaleri1951 написа:

Социализъм и Христос "продават " добре. За това повечето политически проекти съдържат в себе си едното или другото. Това не прави тези проекти еднакви , дори и близки не ги прави задължително

- Тъй като ТВОЕТО, го пишат бащата на социалната-психология Г. Льобон, филисофа Бърнстейн, писателите Дж.Лондон и Чапек - в обосновките си ... ?
... Защо НЕ СА и НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ, както в донякъде скицираното от теб, Маркс-болшевишко "християнство" ?!!

- и в заключение ЧЕТЕЙКИ ... ?
... това хапливо "остроумно" ХИПО-алегорично ОБОРВАЩО(било МЕН), било НОБЕЛИСТА Павлов сравнение?
vencivaleri1951 написа:


И в хиротенуза, и в хипоталамус, и в хипопотам съществува "хипо" , но става въпрос за различни неща


Ми иде сравнението - което казано типично по "твой стил", би звучало?

- В интегрално-диферинциалното при теб, развитие, на рационално-аналитичните способности на висшата ти нервна система ... си оставаш на нивото знания, типични за античната АРИТМЕТИКА ... А до ПОСТИГАНЕ ДО ментално-етичната същност в лицето на средновековната al'Jabra(ал'Гебра - пм.м.) - има още ТВЪРДЕ МНОГО, което да се желае, при теб ?!
цитирай
10. get - До 5. leonleonovpom2 - Към настоящия момент ТРИТЕ ОСНОВНИ КИТА НА МАКЕДОНИЗМА СА ?
09.02.2022 12:04
leonleonovpom2 написа:
Добро тълкуване правиш!
Защото крайностите си приличат!
Между доброто и злото, което може да се направи, разстоянието е една педя Малко да кривнеш и всичко коренно се променя

Спекулира се от интернационалистите у нас в момента с "Македония Че, които я защитавали ,като наша територия били били крайни националисти- национал-фашисти? Да обединените като снопи в национализма са такива, като понятие
Но те, оценяващите, лесно могат пък да бъдат таксувани като национал, не фашисти ,а предатели! Това дали не е по- лошото И дали то не предизвиква първото? И трябва да им се казва в очите, за да не мислят ,че са укрити ,като нелегални
Интернационализмът, като явление ,не е лошо явление, но там има взаимност ...



А// Ние "МАКЕДОНЦИТЕ" сме славяни.
Б// Българите - в лицето на Аспаруховите "прабългари". Те са тюрки и ИМПЕРИАЛИСТИ, спрямо славянското население на Балкани: македонци и сърби.
В// Национално-революцинните борби на Българите ... не са такива? Защото, по силата на вече отбелязаните, първите две ... "А" + "Б" даващи "В'" за по-добро ориентиране да го отбележа с "Г"?
Г// България ... по силата НА ОБЩОПРИЕТОТО(не-аргументация) е МОНАРХО-ФАШИСТКА ДЪРЖАВА ... Даващо т. "Д-е": Тя е ОКУПАТОРКА!

В този дух се разработва АРГУМЕНТАЦИЯТА примерно в излязлата в македонския в-к "Политика", на журналиста Сашо Таневски - стъпващ, върху ВЕЧЕ ОПИСАНАТА ПО-ГОРЕ "АРГУМЕНТАЦИЯ" ТЯ ПЪК ЗАДАВАНА от болшевика-историк , бивша Председател на МАНУ Тодор Чепреганов.

- Нямам за намерение да препредавам цялото съдържание на същата - само ще препечатам заглавието - което е твърде ПОКАЗАТЕЛНО? С това КОЕТО ПРОГЛАСЯВА?

"Репарации за воените штети направени во Македонија од фашистичкиот бугарски окупатор" - това е, приятелю!

И поради това повтаряйки се, отново ще ПРИПОМНЯ за казаното още в заглавието от Рюле в статията му:

"Борбата срещу фашизма - начева с борбата против болшевизма"

- От което? Не се ли ОСВОБОДИМ ОТ НАЛОЖЕНИЯ НИ чрез ЩИКОВЕТЕ НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ... СТАЛИНСКИ-БОЛШЕВИЗЪМ равнозначен НА ФАШИЗЪМ В МИСЛЕНЕТО НИ - няма надежда ЗА ОПРАВЯНЕ НА НЕЩАТА било с Македония, било със Западни покрайнини ... било, с което и да е явление ЗАТОРМОЗВАЩО, НОРМАЛНОТО НИ РАЗВИТИЕ, КАТО НАРОД ... НАРОД явяващ се, ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА от АНТИЧНОСТТА !
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю, Гет!
09.02.2022 13:35
Ние пък, трябва да искаме кръвнина от тези идиоти, за пролятята кръв на около 15 хиляди убити и още голкова ранени за освобожздаването им от германците Не в качеството ни на " фашисти" ,за каквито ни класифицират и ние търпим!
Има да плащат до Второ Пришествие и няма да им стигне времето, ако е както при самолетна катастрофа!
цитирай
12. vencivaleri1951 - Не мисля, че античната аритметика се е развила кой знае колко, макар, че днес основно се използват нули и единици.
09.02.2022 13:40
Ако говориш за математиката като цяло то имам сдадени три плюс теория на вероятностите. А ти?
Позабравил съм, годините са ми доста за интегрално смятане, но и без програма сигурно ще сметна по прости интеграли-а ти
А иначе за какви деференциали говориш-надявам се не зад тези , които вдигате след обилно столово хранене от тоалетната чиния?


А сега по същество
За теб писмата на Павлов вероятно са новина и изненада. Изненада вероятно ще бъде , че другия голям специалист по нерви и психиатрия в Русия Бехтерев , много вероятно е жертва на Сталин, или кръга около него . Той лекува Сталин за кръвно, което намира за овладяемо, но открива нещо по сериозно според него-начало на параноя и разговаря с генсека за временен отпуск и курс на лечение. Умира внезапно седмица след консулта и диагнозата. Може да е случайно/все пак е на възраст/, може и да не е.
Ако потърсиш ше намериш и щеможеш да продължиш с внушенията си. Пиша ти тези неща , припомняйки ти , че съм завършил в Ленинград, баба ми е сръбкиня, баща ми е партизанин бил в отряд подчинен на Тито.
Тоест имал съм дълъг период от време в който като лакмус съм си вадил подобно на теб "черни точки" за Сталин и режима му пред скоба. Предполагам, че и Путин е правил същото, защото преподавателите ни с малки изключения бяха едни и същи, а Сталин пред Питер е голям грешник-това е градът с най-сериозни репресии и чистки Нямаш представа колко много фактология за Сталин имам и от Университета, и от преживяното от роднини, близики и участници в Съпротивата в Югославия българи-10% да споделя, ще си в постоянен оргазъм:)
Никога не съм отричал репресиите по времето на Сталин, но след доста четене и размисъл върху прочетеното съм стигнал до извода , че който и от останалите силни личности да бе станал лидерът на СССР/Каменев, Зиновиев, Троцки, Бухарин, .../ СССР, респ Русия нямаше да ги има днес. Последното е и причината Сталин да е демонизиран до такава степен. Нито Робеспиер и Ко, нито Кромуел, нито бащите от Гражданската война зад океана са с по малко кръв по ръцете, но демонизиран е само Сталин
Да обвиняваш обаче Сталин в национализъм , значи , че нищо не знаеш за него освен булевардните приказки. Той е грузинец, той е семинарист/което значи консервативен грузинец/ и въпреки всичко е прозрял, че Грузия може да се запази като държава единствено в съюз с русия. Децата му са имали пълна свобода при избор на партньор с едно условие -другият да е руснак, иня. Нарежда целият грузински епос да се преведе на руски/ Пастернак/. Същевеременно въвежда националните училища, увеличава тиража на националните медии в съюзните републики. Към национал-комунистите е безспощаден,
а ти го буташ към тях.



get написа:
От мен - простеното да ти е! ... д'гойба!!

Второто, вече по отношение на Цялата съдържателна част в поста-ти-отговор?
- Особена с тези твои най-"брилянтните" умо-ИЗ-ключения?

- Като това 1-вото?
vencivaleri1951 написа:

За Павлов всичко което пречи на опитите му е фашизъм.

- Павлов, пише същото ПО ПОВОД НА КОНКРЕТНИ ДЕЙСТВИЯ на "народната СЪВЕТСКА" власт?
- И то НЕ САМО, КАКТО СИ ВНУШИЛ(четейки ме) ЕДНО - а цели ТРИ ПИСМА?
От които аз, си позволих да коментирам САМО ЕДНОТО!

Второ:
- Не се превъзнасяй - с тази твоя с претенции заоригиналност сентенция?

vencivaleri1951 написа:

Социализъм и Христос "продават " добре. За това повечето политически проекти съдържат в себе си едното или другото. Това не прави тези проекти еднакви , дори и близки не ги прави задължително

- Тъй като ТВОЕТО, го пишат бащата на социалната-психология Г. Льобон, филисофа Бърнстейн, писателите Дж.Лондон и Чапек - в обосновките си ... ?
... Защо НЕ СА и НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ, както в донякъде скицираното от теб, Маркс-болшевишко "християнство" ?!!

- и в заключение ЧЕТЕЙКИ ... ?
... това хапливо "остроумно" ХИПО-алегорично ОБОРВАЩО(било МЕН), било НОБЕЛИСТА Павлов сравнение?
vencivaleri1951 написа:


И в хиротенуза, и в хипоталамус, и в хипопотам съществува "хипо" , но става въпрос за различни неща


Ми иде сравнението - което казано типично по "твой стил", би звучало?

- В интегрално-диферинциалното при теб, развитие, на рационално-аналитичните способности на висшата ти нервна система ... си оставаш на нивото знания, типични за античната АРИТМЕТИКА ... А до ПОСТИГАНЕ ДО ментално-етичната същност в лицето на средновековната al'Jabra(ал'Гебра - пм.м.) - има още ТВЪРДЕ МНОГО, което да се желае, при теб ?!

цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей отново, Гет!
09.02.2022 16:50
Има друго решение ,щом е такава работата
За тези идиоти, за изгонването на германците от територията им, са загинали 16 хиляди татари, пардон Българи и още толкова са ранени! Да си поискаме кръвнината Ако е колкото при самолетните катастрофи, има да плащат до Второ пришествие ,че и след него!

Всичко най- добро, приятелю!
цитирай
14. dobrodan - Излиза, че между болшевишкия комунизъм
09.02.2022 18:31
и националсоциализма няма дори и толкова разлика?!
Гет.......и преди съм ти писал, че би било добре по-честичко да публикуваш.
цитирай
15. get - До 11.13. leonleonovpom2 - Драги ми приятелю, поради какво смяташ съм написал горното?
09.02.2022 18:43
leonleonovpom2 написа:
... решение ...
За тези идиоти, за изгонването на германците от територията им, са загинали 16 хиляди татари, пардон Българи и още толкова са ранени! Да си поискаме кръвнината ...


Най-малко за да поставя на дневен ред ВЪПРОСА?

"Имало ли държавно-управление, обществен-строй или както още искаш го наречи ... Подобен на ФАШИСТКИЯ/правилното: НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ/ в България?
- Защо?

- Защото една част от българското българското общество (пишеща дори и в момента в блога ми!)? В ГЛАВИТЕ ИМ Е НАБИТО първо БЕЗДОКАЗАТЕЛСТВЕНОТО и ВТОРО, априорно твърдение в България до "Девети септември" е имало ФАШИЗЪМ!
- За вътрешно политическите проявно форми НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ - Но за ВЪНШНИТЕ МУ ДА!
- Тъй като ФАШИЗМА(национал-социализма на Хитлер) е компромис между едрият и с имперски апетите ГЕРМАНСКИ КАПИТАЛ и едно от СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ДВИЖЕНИЯ В ГЕРМАНИЯ!
- Една от НАЙ-ВАЖНИТЕ И ПРИСЪЩИ НА ГЕРМАНСКИЯ ХИТЛЕРИЗЪМ черти ... е именно ИМПЕРИАЛИЗМА! Проявяващ се в разпалване и водене на АГРЕСИВНИ ВОЙНИ за територия и ресурси - от което и заробване на народите!

- Във връзка с горното ПОСТОЯННО СЕ РАЗМАХВА ПРОКЪСАНИЯТ ппагандно-БОЛШЕВИШКИ БАЙРАК ... За това: Как СССР е бил ПОСТОЯННО ЗАПЛАШВАН ОТ МЕЖДУНАРОДНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА АГРЕСИЯ СТРАНА ... поради което ВИДИТЕ ЛИ, БИЛА ПРИНУДЕНА да "приеме противно на волята си" И СКЛЮЧИЛИ ДОГОВОРА "МОЛОТОВ-РИБЕНТРОП". А същият не е превантивно-защитен КАКТО НИ СЕ ВНУШАВА ОТ КРЕМЪЛСКИТЕ ПРОПАГАНДИСТИ - А точно обратното!

- Това е договор МЕЖДУ ДВЕ БЛИЗКИ ПО ИДЕОЛОГИЯ ИМПЕРСКИ СИЛИ ... С основна ЦЕЛ - Разпалване на СВЕТОВНА ВОЙНА и ПРЕКРОЯВАНЕ ГРАНИЦИТЕ НА ЕВРОПА!

- Западната ЛЕВИЧАРСКО-либерална предимно, историография и публицистика Е ПРИЕЛА И ПРОДЪЛЖАВА С ПРОГАНДАТА НА ТАЗИ НЕ-ИСТИНА!
- Докато НЕ СЕ РАЗБИЕ ТОЗИ МИТ ... даващ ИНДУЛУГЕНЦИЯ НА ПРЕСТЪПНАТА ПОЛИТИКА ... България БЕЗ ДА Е ВИНОВНА КАТО "фашистка държава" - все ще ни клеймят, като "фашисти".
- Търся ОБЕКТИВЕН И НОВ ПРОЧИТ НА ИСТОРИЯТА за/от ВРЕМЕ - ВТОРА СВЕТОВНА ВОЙНА !!
- Не се ли стори това ИМЕННО ПОРАДИ БОЛШЕВИЗМО-МАРКСИЗМА В МИСЛЕНЕТО на "ЗАПАДА" ... Без вина - ще продължаваме/ЩЕ ТЪРПИМ НЕГАТИВНИ ПОСЛЕДСТВИЯ от същото !

- Поради което - отново СЕ ВРЪЩАМ КЪМ ОСНОВНО-ОПРЕДЕЛЯЩОТО ЗА ПОСТА МИ?

- Що е "сталинизъм" - а "хитлеризъм" ? И доколко те са "антагонисти" ?
цитирай
16. get - До 12. vencivaleri1951 - У-ух Венци, кога ще почнеш да говориш по същество и по-организирано ?
09.02.2022 19:51
- Пример-ФАКТ на ГОРЕКАЗАНОТО?
Почваш с ...?
vencivaleri1951 написа:

А сега по същество
За теб писмата на Павлов вероятно са новина и изненада.

- На което ОТГОВАРЯМ: Не отдавна, от ПРЕДИ ПЕТ ГОДИНИ СА МИ ИЗВЕСТНИ! И допълвам?
а) Писмата на Павлов са три ;
б) има два отговора от В. Молотов. По силата, че ТОГАВА ТОЙ Е председател на Совнаркома.
в) Иван Павлов - за да напише тези писма СИ ИМА моментно-историческа КОНКРЕТИКА?
- Която е свързана с ...?
г) Съдебният ПРОИЗВОЛ или ако щеш го наречи САМОРАЗПРАВА ... с НАБЕДЕНИТЕ ЗА ВИНОВНИ по Убиството на Киров - СТО И ТРИМА ЗАПОДОЗРЕНИ! От които само по отношение ФИЗИЧЕСКИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ - Леонид Николаев Е С ДОКАЗАНА ВИНА?!
- По отношение СЪДЕБНАТА САМОРАЗПРАВА - Павлов РАЗОБЛИЧАВАЙКИ коментира?
д) "Ние живяхме и живеем под неотслабващ режим на терор и насилие . Аз все повече добивам чуство за СХОДСТВОТО НА НАШИЯ ЖИВОТ, с ЖИВОТА В ДРЕВНИТЕ АЗИАТСКИ ДЕСПОТИИ.
А у нас(в "съветията" - п.м.) вие го наричате "републиканство"."

- Защо ПИШЕ ТРИТЕ ПИСМА Павлов?
Защото в скоротечния (десетдневен) "процес" по Убииството на Киров са привлечени, като заподозрени 103. Без право на адвокатска защита и съдебно жури. Всичките 103 - без значение виновни или не, СА РАЗСТРЕЛЯНИ.
Това не им Е стигнало на Сталин-и-Сие ... та отделно разпореждат, ВСИЧКИ "БИВШИ ГАДОВЕ" наричани към него момент ЛИШЕНЦИ ... цифра възлизаща на 11.7 ХИЛЯДИ са интернирани/изселени от Ленинград.
- Поради това ПАВЛОВ ПОЛЗВА - ФАШИЗЪМ, ЗА ВЛАСТТА И СЪДА в съветска Русия - казвайки:

"Убиеца на царя Александър II, освободителя на селяните и направил намелко други други добрини, го осъдиха преди 50 год. в съдебен процес със ПРАВО НА ЗАЩИТА и ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ"!
- ТУК СПИРАМ!

- И се пренасям към другата ти СОФИСТИКО-ЕКВИЛИБРИСТИКА?
vencivaleri1951 написа:

... другия голям специалист по нерви и психиатрия в Русия Бехтерев вероятно жертва на ...


- Отново, нещо бегло познато ти ... което "авторитетно" коментираш - защото, само фактология?
а) на 23.12. 1927 г. Бехтерев сутринта отива и консултира Сталин в "Лечебно-санитарное управление Кремля"
б) поставя диагноза ПАРАНОЯ
в) вечерта Бехтерев гледа "Лебединное озеро" И ТОГАВА ИЗЯЖДА - ДВЕ ТОПКИ МОРОЖНОЕ.
г) на сутринта умира ... от ... "причина неустановена", тъй като ЛИПСВА/НЯМА НАПРАВЕНА АУТОПСИЯ! ... единствено му е взет(препариран) мозъка ... защото все пак той е всепризнат ум - достигащ до гениалност!

И ето ни, още един пример? КАК СЕ е ОТНАСЯЛА "НАРОДНАТА-СЪВЕТСКА-ВЛАСТ" със СВЕТОВНО ПРИЗНАТИТЕ си ГЕНИИ ?!

п.п.
- Апропо Венци, щях да пропусна!
Знаеш ли, че не "отвеяните" руски акадамици, като Нобелиста Павлов, пишейки за съветската и сравняват с хитлеристката нацинал-социалистическа власт.
- А това го правят и болшевики-комунисти ... дори единият от тях е бил кандидат-член на ЦК на ВКП(б)!
- Но за това ЩЕ ПОСВЕТЯ ОТДЕЛЕН ПОСТ! Като с това ще (ти) дам време ДА ПРОЧЕТЕШ ПОВЕЧЕ ПО ВЪПРОСА:
Какво е общото и различното м/у "сталинизма" и "хитлеризма" ?
цитирай
17. dolsineq - и болшевишкия комунизъм на Сталин. ...
09.02.2022 21:58
dobrodan написа:
и болшевишкия комунизъм на Сталин.
Хитлер не е национализирал средствата за производство. Мисля, че не греша в това.
Хитлер не е избивал собствения си народ. Предполагам, че не греша и в това. Евреите?
Евреите никога не са били част от някой народ освен на думи.
Те винаги и преди всичко останало са евреи.

.....
И аз си задавах същия въпрос, в концлагера в Маутхаузен (Австрия) има и избити германци, верно малко са, но има. Имам възможност да гледам немски филми от войната, да познавам свидетели и участници от него време. Та тези хора и сега изпитват страх и ужас от миналото. Доктрината Хитлер е парализирала разумът на австрийците и е превърнала в идиоти без собствен живот.
цитирай
18. get - До 17. dolsineq - Снеже, страшното е, че сталинизма, в лицето на путинската диктатура се завръща отново ?!
10.02.2022 10:29
dolsineq написа:
dobrodan написа:
и болшевишкия комунизъм на Сталин.
Хитлер не е национализирал средствата за производство. Мисля, че не греша в това.
Хитлер не е избивал собствения си народ. Предполагам, че не греша и в това. Евреите?
Евреите никога не са били част от някой народ освен на думи.
Те винаги и преди всичко останало са евреи.

.....
И аз си задавах същия въпрос, в концлагера в Маутхаузен (Австрия) има и избити германци, верно малко са, но има. Имам възможност да гледам немски филми от войната, да познавам свидетели и участници от него време. Та тези хора и сега изпитват страх и ужас от миналото. Доктрината Хитлер е парализирала разумът на австрийците и е превърнала в идиоти без собствен живот.


Факти?
- Някъде в съвременна Русия - да има не музейна експозиция, дори не запазен лагер ... а ЕДНА ЕДНИЧКА БАРАКА, от системата ГУЛАГ - ЗА СПОМЕН И НАЗИДАНИЕ срещу безчовечния режим в СССР - Не!

- По отношение на гражданските ПРАВОЗАЩИТНИ И ИСТОРИЧЕСКИ ОРГАНИЗАЦИИ се провежда рестриктивна политика и натиск.
Пример за това което обяснявам? Е закриването на ТЪРСЕЩАТА И ПРИПОМНЯЩА ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА по ПРЕСЛЕДВАНЕТО И УНИЩОЖАВАНЕТО НА ГРУПИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И ОТДЕЛНИ ЛИЦА ОТ СТАЛИНСКИЯ?
Имам предвид създадената още от 1989 год., обществена организация "Мемориал" спрямо която имаше оказван, политически и съдебен натиск.
- На 28 Декември 2021 год. същата със съдебно решение на Върховния съд на руската федерация - бе закрита, ЗАЩОТО ГОВОРЕШЕ ИСТИНАТА!
- С което се явяваше заплаха, за едни такива политически-опортюнисти и мракобеси с тоталитарно-диктаторски стил на управление - каквито в момента се явяват Путин и подчиненото му, държавно-политическо ръководство на Русия!

- Уви, с това още един път, Русия пропусна шанса СИ да стане НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!!

цитирай
19. teodordetchev - Ето и оригиналните източници, които потвърждават точността на цитираното.
10.02.2022 13:43
Някой може да си помисли, че приведеното писмо е някакъв „Фейк“. Не, то не е фейк, а е съвсем истинско. Блогът не е мой, но да допринеса и аз с нещо по това образователно начинание. Ето два съвсем оригинални източника, официални руски при това:
Источник: Хрестоматия по истории России, 1917 – 1940, под. ред. проф. М. ЕVП Главатского, М., АО „Аспект пресс“, 1994, стр. 404 – 407.
Первая публикация: Своевременные мысли или пророки в своем Отечестве, Л., 1989 г., стр. 93 – 96.
Ето и линк към публикацията в руския интернет.
http://ihst/projects/sohist/document/letters/pavlov.htm
Ето и още една интересна кореспонденция на нобеловия лауреат Павлов с Молотов:
http://ihst/projects/sohist/document/letters/pav95ist.htm
Както казва руският политически коментатор – Владимир Познер, академик Иван Петрович Павлов е умрял навреме през 1936 година. Ако беше поживял още една година, „они показали бы эму Кузькину мать“, както обичал да се изразява Хрушчов.
цитирай
20. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю, Гет!
10.02.2022 14:31
ВЪПРОСА:
Какво е общото и различното м/у "сталинизма" и "хитлеризма" ?
цитирай

Ще се опитам да ги сравня, само тях! Сталин и Хитлер Те са идеолозите
Въпреки ,че вече са в историята, а база са сравнение, както и причина днес трябва да се търси в съвременни продукти-Русия, САЩ, ЕС....
Защото ,начело на тях не стоят Сталин и Хитлер!
Друг е въпросът, че някой може да иска, да им подражава!

Всичко най- добро!
цитирай
21. get - До 19. teodordetchev - Първо да ви благодаря, тъй като и през ум не ми е минавало, че някой би си ... ?
10.02.2022 17:50
... позволил да тиражира лъжи или полуистини по ТАКИВА СЕРИОЗНИ ВЪПРОСИ?
teodordetchev написа:
Ето и оригиналните източници, които потвърждават точността на цитираното.
Някой може да си помисли, че приведеното писмо е някакъв „Фейк“. Не, то не е фейк, а е съвсем истинско. Блогът не е мой, но да допринеса и аз с нещо по това образователно начинание. Ето два съвсем оригинални източника, официални руски при това:
Источник: Хрестоматия по истории России, 1917 – 1940, под. ред. проф. М. ЕVП Главатского, М., АО „Аспект пресс“, 1994, стр. 404 – 407.
Первая публикация: Своевременные мысли или пророки в своем Отечестве, Л., 1989 г., стр. 93 – 96.
Ето и линк към публикацията в руския интернет.
http://ihst/projects/sohist/document/letters/pavlov
Ето и още една интересна кореспонденция на нобеловия лауреат Павлов с Молотов:
http://ihst/projects/sohist/document/letters/pav95ist
Както казва руският политически коментатор – Владимир Познер, академик Иван Петрович Павлов е умрял навреме през 1936 година. Ако беше поживял още една година, „они показали бы эму Кузькину мать“, както обичал да се изразява Хрушчов.


- Интересуващите се да получат максимално пълна и точна информация по отношение Писмата?
- Може да ги прочетат в най-автентичен(коректен) вид на Адрес:

http://ihst.ru/projects/sohist/document/letters/pav95ist
цитирай
22. get - До 20. leonleonovpom2 - Драги приятелю. От близо година време събирам и проверявам ФАКТОЛОГИЯ ?
10.02.2022 18:06
leonleonovpom2 написа:
ВЪПРОСА:
Какво е общото и различното м/у "сталинизма" и "хитлеризма" ?
цитирай

Ще се опитам да ги сравня, само тях! Сталин и Хитлер Те са идеолозите
Въпреки ,че вече са в историята, а база са сравнение, както и причина днес трябва да се търси в съвременни продукти-Русия, САЩ, ЕС....
Защото ,начело на тях не стоят Сталин и Хитлер!
Друг е въпросът, че някой може да иска, да им подражава!

Всичко най- добро!


- Поради КАКВО И КАК - България след Втората световна война попадна в групата държави - заклеймявани и поради това ОСЪДЕНИ ДА ТЪРПЯТ В ПЪЛНА СТЕПЕН ПОСЛЕДСТВИЯТА НА СТИГМАТА - "фашистка" държава!

- Но за да се ориентираме по-добре КАКВО Е ТОВА "ФАШИСТКА ДЪРЖАВА" в контекста България?
- Първоначално следва да се запознаем със същностното в политически ... и второ ДЪРЖАВИТЕ КЪДЕТО ДЕЙСТВИТЕЛНО СА НАЛИЦЕ ПРИЗНАЦИ ЗА "ФАШИЗЪМ"?
Нарочно поставих "кавичките" при фашизма. Защото на практика в Германия и в близко подобната ней Съветска Русия ... по-правилно БИ СЛЕДВАЛО Е ... да се употреби "национал-социализъм" и "национал-болшевизъм"?

- Вече го написах/обясних в отговор №15, ДО ТЕБ ? Какво е най-важното и общо ОПРЕДЕЛЯЩОТО при двете ДЪРЖАВИ ВЪВ ВЪНШНАТА ИМ ПОЛИТИКА ?
- Ще се повторя?
get написа:

ФАШИЗМА(национал-социализма на Хитлер) е компромис между едрият и с имперски апетите ГЕРМАНСКИ КАПИТАЛ и едно от СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ДВИЖЕНИЯ В ГЕРМАНИЯ!
- Една от НАЙ-ВАЖНИТЕ И ПРИСЪЩИ НА ГЕРМАНСКИЯ ХИТЛЕРИЗЪМ черти ... е именно ИМПЕРИАЛИЗМА!
Проявяващ се в разпалване и водене на АГРЕСИВНИ ВОЙНИ за територия и ресурси - от което и заробване на народите!
- Подписаният м.август 1938 г. Договор за дружба м/у Третия райх и СССР, по известен, като Пакта Молотов-Рибентроп. Е по същност ПРЕСТЪПЕН СГОВОР НА ДВЕ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ БЛИЗКИ ДЪРЖАВИ!
- Това е договор МЕЖДУ ДВЕ БЛИЗКИ ПО ИДЕОЛОГИЯ ИМПЕРСКИ СИЛИ ... С основна ЦЕЛ - Разпалване на СВЕТОВНА ВОЙНА и ПРЕКРОЯВАНЕ ГРАНИЦИТЕ НА ЕВРОПА!

- Някъде да е налично това - в политиката на България в навечерието и по време на Последната световна война?
- За мен отговора е НЕ ... ОТРИЦАТЕЛЕН?

Апропо за малко да пропусна?
И Сталин и Хитлер - са дословни следовници на ИДЕОЛОГИЯТА МАРКСИЗЪМ? Колкото и невероятно да ти се струва това. Те са слаби теоритици-идеолози, но с разликата: Те са добри "ученици" на практика прилагащи ИДЕИТЕ "ЧЕРВЕНОТО ГУРУ" родом от Трир :))
Но това ще стане, продължавйки с постовете си по темата - чрез което ще имам възможността, да докажа правилността в това мое съждение !
цитирай
23. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю , Гет!
10.02.2022 23:39
В България никога не е имало фашизъм Ние се борим да си върнем наши територии, които нестраведливо са ни отнети, а не да завоюваме чужди!Затова е национална обида да ни наричат фашисти тези, за които 16 хиляди души са пролели кръвта си!
Направих паралел между Хитлер и Сталин, но постингът не мина
Да, тръгват от социалистически позиции, но се раздалечават
Хитлер, с идването си на власт ликвидира комунистическата партия Под претекст, че в инсценирания пожар тя има участие Тя му пречи, той иска да покори света силово, а това противоречи на идеологията й!
Сталин обаче харесва Хитлер Той също се е отклонил от идеологията на Ленин Че властта е обща и ротационна Той се стреми към абсолютна, авторитарна власт! Хитлер идвайки на власт се разправя с паравоенните формирования, ,на които фактически я дължи Не са му нужни, вече му пречат! Създава и концлагери и праща в тях противниците си и неудобните му Дава идеи на Сталин Сталин търси контакт с него, но Хитлер не му обръща изобщо внимание Посто, нарушавайки дипломатическия протокол, не му отговаря! Заинтригува се от него ,когато Сталин създава концлагери, разправя се с сподвижниците си и ликвидира личностите в генералния щаб! Но нарежда да му предоставят множество снимки на Бюста на Сталин Говори се ,че е от евреите от остров Джуга? Дава ги на немски учени за проверка ,но и сам установява ,че не е евреин Казал едва тогава ,че е красив физически и духовно, след проверката!
Хитлер знае , че не може да стане световен господар, без да се разправи с Англия и Франция! Затова му е необходима Русия, да не я използват за удар в гърба му! Сталин е наясно ,че армията му не я бива, съюзът е добре дошъл за него
Факт е, че той не вярва в нападението на Германия, да е дело на Хитлер, докато немското посолство не потвърждава!Ако е била в нападателни позиции, тя щеше поне да даде отпор, не да отстъпва като разпасана команда
Една Финландия разказва играта на армията му, година преди това, как ще мисли за нападение над Германия
Това ,че този съюз е временен, прекрасно го знаят Франция и Англия! Затова не обявяват война на СССР, когато правят това с Германия
Сталин е гъвкав Той, като Хитлер се е отклонил от идеологията на комунизма, най- вече с отношението към властта, но по манталитет и близък до него
Но той се сближава и с Чърчил и особено с Рузвелт, така ,че Рузвелт предпочита неговата компания пред тази на Чърчил!Хитлер е праволинеен, не прави отстъпки, вярва абсолютно в правотата си!
Сталин следи всичко в страната, включително и културния живот- кино ,театър, книгоиздаване, преса, спорт, на който не е любител иначе
Той е един вид Калигула, опасно е да кажеш нещо, което не му харесва Грози те смърт! Например командващия войските при нападението на Германия Павлов Привикан в Кремъл за обяснение, защо отстъпват, казва ,че няма директиви !?Обвинение насочено директно към Сталин
Разстрелян е за това!
По манталитет си приличат с Хитлер, но военно и идеологически имат разлика Хитлер реално пречи на генералите си във вземането на правилни решения, докато Сталин, по признание на Жуков дава правилни разпореждания
Според мен, в него момент не е имал намерение да напада който и да е от големите И заради това, че е бил наясно с небоеспособността на армията Това са го знаели и трите големи тогава Хитлер се е радвал и е казвал ,че той е обезглавил армията си, с ликвидацията на най-добрите командири Затова едните не му обявяват война като съюзник на Германия,а Германия нарушава пакта, без притеснения!
Но ,че хората са пионки за Хитлер и Сталин , пушечно месо, това е безспорно и за двамата!
Много прилики и разлики могат да се посочат, така че имаш голямо поле за работа и заключения , приятелю!

Лека нощ!
цитирай
24. get - До 23. leonleonovpom2 - Хм :))) Написал, си пост за монография ... Ще отговоря само на два от множеството въпроса?
11.02.2022 19:11
leonleonovpom2 написа:

Хитлер, с идването си на власт ликвидира комунистическата партия Под претекст, че в инсценирания пожар тя има участие Тя му пречи, той иска да покори света силово, а това противоречи на идеологията й!
...

- Това прави още Ленин, по време на гражданската война! Разкарвайки потенциалните си съперници в лицето на есери(социал-революционерите) и меншевики("широките"-социалисти)
- Сталин го продължава НО ВЕЧЕ С ВЪТРЕШНО-ПАРТИЙНАТА ОПОЗИЦИЯ?
Както прави това - малко педи него Хитлер, при едни събития известни като "Нощ на дългите ножове".
II-ро
leonleonovpom2 написа:

Хитлер знае , че не може да стане световен господар, без да се разправи с Англия и Франция! Затова му е необходима Русия, да не я използват за удар в гърба му!
...
Това ,че този съюз е временен, прекрасно го знаят Франция и Англия! Затова не обявяват война на СССР, когато правят това с Германия

За този ти въпрос - подготвям пост с работно заглавие: Какво доведе до смъртта на Николай Дм. Зоря - пом.гл. обвинител на СССР в Нюрнберг"?
leonleonovpom2 написа:

Например командващия войските при нападението на Германия Павлов. Привикан в Кремъл за обяснение, защо отстъпват, казва ,че няма директиви !?Обвинение насочено директно към Сталин.

- Мисля малко пресилено е горното твърдение - по две причини?
а) Народен комисар по отбраната, тогава не е Сталин а маршал Семьон Тимошенко. Сталин става такъв в по-късно време, от 19 юли 1941 г.
б) В протокола за разпит на генерал Павлов, Д. Г. - нямаме такова негово обвинение насочено персонално към Сталин - Ето адреса, където можем прочете Протокола от ... ДОПРОСА АРЕСТОВАННОГО ПАВЛОВА Д. Г. 7 июля 1941 г.
Адрес:
https://bdsa.ru/dokumenti/dokumenti-tckvkpb-i-sovnarkoma-04-1941-12-1941/630-7-1941/

С който можеш съм да се запознаеш и увериш.

Приятна вечер!
цитирай
25. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю, Гет!
12.02.2022 00:14
За диалога Сталин - Павлов, как се е развил, знам от биографична книга за Сталин
Сталин му задава въпроса, мисля ,че беше привикан в Политбюро и той така отговаря на Сталин, няма директиви, затова отстъпват!
Сталин вдига ръка и показва часовника си. Казва, че е на ръката му, върви и не се налага да му дава каквито и да е било директиви, знае си работата!
За какви директиви говори той и от кого ги очаква?
Приел го като лична обида и това е причината за смъртната му присъда
цитирай
26. get - До 25. leonleonovpom2 - Уважаеми приятелю, по силата на образованието си имам квалификация за командир ... ?
12.02.2022 14:04
... ТОЕСТ МОГА ДА КОМАНДВАМ батальон?!
- Поради което - отговарям доколкото ми позволява "квалификацията на военен" досежно това, което наричаш "директиви"!?
leonleonovpom2 написа:

За диалога Сталин - Павлов, как се е развил, знам от биографична книга за Сталин
...
За какви директиви говори той и от кого ги очаква?
Приел го като лична обида и това е причината за смъртната му присъда


- Армията не е партия а военна организациа - така, че не се командва с "директиви" а със Заповед(и)!
- Тези СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ - в противен сслучай(във военно-време)? При неизпълнение - следва съд и разстрел(най-вече)!
- Генерал Павлов, Дм. Гр. - е съден и осъден на разстрел ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАБЕЛЯЗАНИТЕ ЗАДАЧИ - По разработвания още от м.Октомври 1939 г. ПЛАН ... Да, не бъркам твърдейки за годината, че е 1939-та!!
- Който носи условното наименование: План на генералния щаб на РККА ... в случай на война с Германия.
Същият НЕ Е ОСТАНАЛ ЗАБРАВЕН ДА ПРАШАСВА В БЮРАТА - А е?
- Доработван, както следва през:
- м. март 1940 год.;
- в края на 1940 начало на 1941 г. е доразработен в ПЕТ ВАРИАНТА - СЪОБРАЗНО ИЗМЕНЕНИЯ във военно-стратегически аспект. И провеждане НАСТЪПАТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ на Червената армия, на територията заета от Противника?!
- Този план е минавал, на военен съвет при началника на ген-щаба маршал Тимошенко(тогавашен и Комисар по отбраната на СССР), поне три пъти ... при което задължително е присъствал и Сталин.
- Именно по повод и във връцка с ТОЗИ ПЛАН ... Военното и Партийно ръководство е сладвало ДА ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ и ОТДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА НАЧАЛО НА ВОЕННИТЕ Д-ВИЯ на Червената армия за ОТРАЗЯВАНЕ НА ГЕРМАНСКАТА АГРЕСИЯ!
- Такава заповед(парола) не е постъпила! Кой и виновен за това Сталин или Тимошенко - оставам на теб да решиш?

С уважение!

П.П.
И би ли ми цитирал автор и заглавие на книгата - от където черпиш сведения за проведения разговор между Сталин и командващия северо-западния фронт генерал Павлов?
цитирай
27. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
13.02.2022 00:33
Гет, тази книга и друг път съм я цитирал,пиши биотрафия на Сталин и ще излезе Върти ми се в главата Власов, като автор, но не разчитай на това
Впечатли ме ,че Павлов казва ,че няма директиви
Сталин не вярва ,че Германия е обявила война на СССР Смята ,че нападението е дело на недоволни от Хитлер генерали, не е координирано с него Няма и официално обявяване на война
Истината е ,че армията на СССР не може да се противопостави на Германия в този момент, камо ли да води настъпателни действия на нейна територия Такива планове за настъпателни действия и ние сме изпълнавали на територията на съседна страна На учения Когато бях на длъжност офицер в щаба на полка! Но с ясното съзнание, че това е само тренировка, нямаща нищо общо с реалността " Стигали " сме до Истанбул?
Сталин е в шок, когато германското посолство потвърждава ,че Германия е във война със СССР Няколко дни той е в изолация Явно за това намеква Павлов Когато се появява ,казва, че великият Ленин е създал държавата, а ние, всички заедно я осрахме Членовете на Политбюро!
Все пак Сталин, като началник на Генералният щаб ,разбира много повече от Хитлер военното дело
Пълвоначалните успехи на Германия в "Светкавичната ройна" са заслуга на Хитлер наистина, но по- нататък той често грешии ,бъркайки се в работата на военните
На около 300 километра от Москва ,променя посоката на удара към Ленинград Генералите му се мъчат да го убедят, че не е правилно решението му, но той не отстъпва
След войната, след смъртта на Сталин питат Жуков, разбирал ли е Сталин от военно дело, че е бил главнокомандващ!? Въпреки неприязънта му към Сталин, Жуков отговаря, че в началото ,той само е слушал внимателно, как се дават разпореждания Не се е месил Но Бързо схванал същността на военната игра Почва той да дава разпореждания и Жуков признава ,че винаги са били правилни! Затова не се е и намесвал! Правилни са били
В биотрафията се коментира и, че Сталин е роден през 1878, а не девета, че Фамилията Джугашвили е единствена в Грузия и затова се свързва произходът му с евреите от сирийския остров Джуга
Споменява се, че майка му е била слугиня на грузински княз и затова е сменена датата му на раждане За да се избегне вероятността князът да му е баща, както се твързи
Истината е, че Сталин наистина не е евреин Хитлер прави проверка, знае версията за еврейския му произход и докато не се убеждава, че не е такъв, не влиза в контакт с него!

Лека нощ!
цитирай
28. get - До 27. leonleonovpom2 - Не разбирам защо водим спора - нямащ отношение към темата? Но ще отговоря!
13.02.2022 09:40
leonleonovpom2 написа:

1. ... книга ... биография?
2.
Впечатли ме ,че Павлов казва ,че няма директиви

- В чии ПРЕРОГАТИВИ Е ПРАВОТО(като ГЛАВНОКОМАНДВАЩ ПО КОНСТИТУЦИЯ !) - Да даде заповед, от МИРЕН РЕЖИМ, СССР да премине във ВОЕННОВРЕМЕНЕН тоест да е адекватен на ОБЯВЕНАТА от Германия ВОЙНА?
- Определено, не е в тези, дори и за/като командващия фронт, генерал Д. Гр. Павлов!
3.
leonleonovpom2 написа:

Сталин не вярва ,че Германия е обявила война на СССР Смята ,че нападението е дело на недоволни от Хитлер генерали, не е координирано с него Няма и официално обявяване на война.

- Не мога да кажа, тъй като не съм Сталин - в какво "вярвал" или "не вярвал" Той?
Но фактологията говори друго?
А// На 22 юни 1941 г. в 05.00 часа по Московско време. Райхминистър на външните работи на 3-я райх Йоахим фон Риббентроп . Вика дипломатическия корпус на СССР в Германия, в кабинета си, външно министерство.
И им, ОБЯВЯВА:
"Третия райх е В СЪСТОЯНИЕ НА ВОЙНА със СССР."
Като допълва:"Предайте в Москва, че аз лично БЯХ ПРОТИВ!"
Б// Съответно, в Москва, германския посланник Шуленбург, на същата дата в 05.30 ч. Е приет от председателя(държавния глава към него момент, на СССР) Вячеслав Молотов, в кабинета му, в Кремъл.
Там немския посланник зачита/връчва НЕМСКАТА НОТА - Която в същността си, се явява и АКТ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЙНА ... В нея(нотата) ЕТО ЧАСТТА чрез която ГЕРМАНСКИЯ РАЙХ - Декларира:"Обявяваме война на СССР !".
- Ползвам съветски източник:
«Большевистская Москва готова нанести удар в спину национал-социалистской Германии, ведущей борьбу за существование. Правительство Германии не может безучастно относиться к серьёзной угрозе на восточной границе. Поэтому фюрер отдал приказ германским вооружённым силам всеми силами и средствами отвести эту угрозу…»
(цитата е от руски източник - така, че е на съотв. език !)
4.
leonleonovpom2 написа:

Истината е ,че армията на СССР не може да се противопостави на Германия в този момент, камо ли да води настъпателни действия на нейна територия

- Истината е друга!
При по-голяма АДЕКВАТНОСТ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО И ДЪРЖАВНО РЪКОВОДСТВО на СССР ... Съветската армия е имала достатъчно човешки състав и въоръжение, ЗА ДА ОТРАЗИ още в началната фаза, НАПАДЕНИЕТО НА ГЕРМАНИЯ зопачнато в 03.20 часа на 22 юни 1941 година !
цитирай
29. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
13.02.2022 10:05
Тълкувания и източници -различни Според случая, човек може да ги използва
Сталин наистина е изненадан Той прави обръщение към народа ,дни след нападениено , мисля ,че беше в началото на юли! Така ли е?
Причина, подобна ,винаги ще се намери И при Полща причината е подобна, провокацията е извършена от германци
И тука- бия те, защото и ти искаш да ме биеш!!
Гет, за мен е ясно ,че руската армия в него момент е разпасана команда А тези два месеца -до септември са единствените в годината, в които Хитлер може да превземе Москва Дойдат ли дъждовете, край! Така и става Затова и генералите го съветват-Остави Ленинград, да продължим към Москва!
Аз не вярвам, на подготвяното нападевние от СССР
Сталин е зъл, лош, но умен!
Наясно е със силата на германците И в този момент, да ги нападне!? Той не е луд за връзване!
Това е удобно оправдание за германците И уловка за наивниците И вярващите в честността на другите!
Сталин, вероятно е имал секретна среща, някъде в Украйна с ХитлерИма сведения за нещо такова И е бил убеден от него , защото струпването на немски войски на границата е била известно на Сталин, че се прави ,за да заблуди Англия
Има милионна германска армия на границата, уверенията на Хитлер, че няма да ги нападне и той подготвя нападение? С армия, която дори не е в бойна готовност?
Помисли, приятелю!

Хубав ден!
цитирай
30. get - До 29. leonleonovpom2 - Хм :))) Щом си избрал ролята на "сталинов адвокат" - твоя воля?
13.02.2022 12:37
leonleonovpom2 написа:
Тълкувания и източници -различни Според случая, човек може да ги използва


По количество ВЪОРЪЖЕНИЕ - ЧЕРВАНАТА АРМИЯ ИМА ... Толкова, колкото останилите ГОЛЕМИ ДЪРЖАВИ, Франция, Англия и Германия ВЗЕТИ ЗАЕДНО още от края на 1940 год.!
leonleonovpom2 написа:

С армия, която дори не е в бойна готовност?

- Съветската армия - към НАЧАЛОТО на м.юни СЕ НАМИРА В "ПОВИШЕНА БОЙНА ГОТОВНОСТ"!

- Отделно се извършва ПРИКРИТО ЗАД ПРОВЕЖДАНЕ НА МАНЕВРИ - а) ПРЕДИСЛОЦИРАНЕ НА ВОИСКИ от вътрешността на страната - б) Мобилизиране на ЗАПАСНЯЦИ в) транспортиране на амуниции и ГСМ-ли г) изготвяне на пунктове за у-ние на войските д) провеждат се ген.щабни учения, б)провеждат се политически мероприятия сред низшестоящия воински състав за БЪДЕЩА ВОЙНА!
Всред населението СЕ ЗАГОВОРВА ЗА НЕИЗБЕЖНА ВОЙНА С ГЕРМАНИЯ!!
- Ето илюстрация на това за което говоря чрез едно стихотворение писано за тези настроения към него време?

„Рио-рита”
Городок провинциальный, Летняя жара,
На площадке танцевальной Музыка с утра.
Рио–рита, рио–рита, Вертится фокстрот,
На площадке танцевальной Сорок первый год.
Ничего, что немцы в Польше,
Но сильна страна,
Через месяц — и не больше — Кончится война.
Рио–рита, рио–рита, Вертится фокстрот,
На площадке танцевальной Сорок первый год."


... За това има съответни документи - потърси ... или ако не можеш? - Аз да цитирам документ по документ с адресите им? В потвърждение на това КОЕТО ТВЪРДЯ!

- В момента на нападението от "22 юни" Сталин е Генерален секретар на КПСС ! Реалния ДЪРЖАВЕН ГЛАВА Русия е Вячеслав Молотов. По силата на което? Същият ЧЕТЕ(всъщност чете го говорителя на Московското радио, Левиатан) ОБРЪЩЕНИЕТО КЪМ СЪВЕТСКИЯ НАРОД ... в което се използват определенията "внезапно и коварно нападение"!
- Нападението НИТО Е ВНЕЗАПНО ... хм, за КОВАРНО може да се спори - така, че го подминавам!

- За ПРИЧИНИТЕ, довели до ТРАГИЧНИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ за Народите от СССР - вероятно най-важната Е ТАЗИ КОЯТО която Иван Петрович Павлов е НАЗОВАЛ в писмото си до Совнаркома?
- Цитирам я отново, явно я пропускаш?
"Ние живяхме и живеем под неотслабващ режим на терор и насилие . Аз все повече добивам чуство за СХОДСТВОТО НА НАШИЯ ЖИВОТ, с ЖИВОТА В ДРЕВНИТЕ АЗИАТСКИ ДЕСПОТИИ.
А у нас(в "съветията" - п.м.) вие го наричате "републиканство"."

- Това е приятелю! Прокламираната в 1917 год. от Ленин+Сие УТОПИЯ за "съветска власт" ... при Сталин вече е добила РЕАЛНИ ЧЕРТИ ... превръщайки се в нещо подобно на АЗИАТСКИТЕ ДЕСПОТИИ от ДРЕВНОСТТА !!

- От което СТАВА ЯСНО ... Какво е имал в предвид Маркс - когато е нарекъл една от стадиално-историческите и Обществено-икономически формации ... Именно при т.н. "Азиатска форма на производство" !!? - С мое допълнение МАНТАЛИТЕТ за тези които живеят при тези условия !

п.п.
И с още едно допълнение за АЗИАТСКО(монголо-татарски) МАНТАЛИТЕТ НА СТАЛИН ... Под чиято диктовка е издадена заповедта на Държавния комитет по отбраната(който той вече е оглавил) в която четем - още в преамбюла?

"О СОЗДАНИИ СПЕЦИАЛЬНЫХ КОМАНД ПО РАЗРУШЕНИЮ И СЖИГАНИЮ НАСЕЛЕННЫХ ПУНКТОВ В ТЫЛУ НЕМЕЦКО-ФАШИСТСКИХ ВОЙСК".
- Явяваща се илюстрация за това КАКВО Е БИЛО ОТНОШЕНИЕТО НА СТАЛИН+Сие КЪМ СОБСТВЕНОТО МУ НАСЕЛЕНИЕ?!
- И поради КАКВО ЗОЯ КОСМОДЕМЕНСКАЯ - бе ОБЯВЕНА ЗА ГЕРОИНЯ?
- И именно поради ТАЗИ ЗАПОВЕД от 17 ноември 1941 год. с № 428... ЗА "ИЗГОРЕНАТА ЗЕМЯ" - оказалото се в ОБКРЪЖЕНИЕ ЛЕНИНГРАДСКО НАСЕЛЕНИЕ - На практика БЕ ОСЪДЕНО ОТ РЪКОВОДСТВОТО(партийно и държавно) НА СССР - На ГЛАД и СМЪРТ ОТ ИЗТОЩЕНИЕ !?
- Поради тези фундаментално-специфични и създадени от държавното ръководство на Русия ПРЕДПОСТАВКИ ... УМРЯ СЕМЕЙСТВОТО и не само ТАНЯ САВИЧЕВА ... а близо ЕДИН МИЛИОН ОТ ЛЕНИНГРАДСКОТО НАСЕЛЕНИЕ !!
цитирай
31. leonleonovpom2 - Здравей, отново, приятелю Гет!
13.02.2022 13:04
Аз не съм адвокат нито на Сталин, нито на СССР, да не говорим за Хитлер

Симпатични ми са, донякъде, Хитлер и Сталин, защото са умове, безспорно, но както се казва ,зли умове!
Сталин, например, когато столица става отново Москва и се местят в Кремъл, в същата биография пише, че като се настанил в апартамента си в Кремъл, с шут чупи някакво страхотно скъпо ,старинно огледало! С думите-За това ли се борихме?
Или ,когато от Политбюро му казват ,че е редно на жена му ,която е студентка ,да се отпусно кола, за да ходи на лекции, той пита директно-Как отиват на лекции другите студенти? Казват му- с метрото или с трамвая
Отговорът е- Е , и тя ще ходи с трамвай или с метрото!Говори се за баснословни пари, скъпоценности и какво ли не?
Като умира, се оказва ,че няма нищо освен два костюма в гардероба- един цивилен и един на генералисимус- параден!
Затова сгава враг на Жуков, докарал цял влак с ъс заграбено от Германия, затова разжалва генерал- полковник до полковник, заради вагон със заграбени ценности!
За Хитлер нямам представа, но всичко показва ,че е живял скромно!
В последното си интервю, ден преди самоубийството си, казва Аз не воювах срещу руснаците, а срещу техните евреи/ Да ,проверява Сталин, дали не е ввреин/ Те ме победиха!

Всичко най- добро!
цитирай
32. get - До 31. leonleonovpom2 - Това което твърдиш е от категорията "градски митове и легенди" - Защото?
14.02.2022 10:09
leonleonovpom2 написа:
Аз не съм адвокат нито на Сталин, нито на СССР, да не говорим за Хитлер

Симпатични ми са, донякъде, Хитлер и Сталин, защото са умове, безспорно, но както се казва ,зли умове!
Сталин, например, когато столица става отново Москва и се местят в Кремъл, в същата биография пише, че като се настанил в апартамента си в Кремъл, с шут чупи някакво страхотно скъпо ,старинно огледало! С думите-За това ли се борихме?
Или ,когато от Политбюро му казват ,че е редно на жена му ,която е студентка ,да се отпусно кола, за да ходи на лекции, той пита директно-Как отиват на лекции другите студенти? Казват му- с метрото или с трамвая
Отговорът е- Е , и тя ще ходи с трамвай или с метрото!Говори се за баснословни пари, скъпоценности и какво ли не?
Като умира, се оказва ,че няма нищо освен два костюма в гардероба- един цивилен и един на генералисимус- параден!
Затова сгава враг на Жуков, докарал цял влак с ъс заграбено от Германия, затова разжалва генерал- полковник до полковник, заради вагон със заграбени ценности!
За Хитлер нямам представа, но всичко показва ,че е живял скромно!
В последното си интервю, ден преди самоубийството си, казва Аз не воювах срещу руснаците, а срещу техните евреи/ Да ,проверява Сталин, дали не е ввреин/ Те ме победиха!

Всичко най- добро!


Отвори мемоарите на дъщерята на Сталин, Светлана?
В нея ще прочетеш КОЛКО ДЪРЖАВНИ ДАЧИ + ОбСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ + ШОФЬОРИ + ОХРАНА са и известни на самата нея!
Ако това е недостатъчно прочети за генерал Власик - отговарящ за ПЕРСОНАЛНАТА охрана на СТАЛИН и СЕМЕЙСТВОТО МУ?
В книгата на Светлана Сталина - ще почетеш, че след смъртта на Сталин, при отваряне на бюрото му ... вътре са намерени ПАКЕТИ ПАРИ, тоест ЗАПЛАТИТЕ МУ - която той не я използвал ТЪЙ КАТО ЦЯЛАТА ФАМИЛИЯ е била на ПЪЛНА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА !
- При Хитлер НЕ СА БИЛИ ПО-РАЗЛИЧНИ НЕЩАТА! А това, че спяли на войнишки кревати и се завивали с "войнишки одеала" е ПРОПАГАНДЕН ТРИК - Тъй като те са "БАЩИ НА НАРОДА" !

С уважение!

П.П.
То и одиозната медицинска сестрана Тодор Живков, майор от ДС Ани Младенов - с това остана в спомените ни? С нейните разкази КОЛКО СКРОМНО Е ЖИВЯЛ ТОЙ и СЕМЕЙСТВОТО. Дотам скромно, че на нея и се налагало "да кърпи чорапите" на Живков :))!

Доколко е истинна "легендата с чорапите" - МОЖЕШ ПРОЧЕТЕ НА АДРЕС:
https://blitz.bg/obshtestvo/intervyu/medsestrata-na-todor-zhivkov-mayor-ani-mladenova-ne-sm-krpila-chorapite-mu-advokat-reni-tsanova-me-posvetva-da-kazha-taka_news153880.html

В статията с красноречивото заглавие?

"Медсестрата на Тодор Живков майор Ани Младенова: Не съм кърпила чорапите му, адвокат Рени Цанова ме посъветва да кажа така!"
цитирай
33. nkf - Аз не съм адвокат нито на Сталин, ...
14.02.2022 11:40
leonleonovpom2 написа:
Аз не съм адвокат нито на Сталин, нито на СССР, да не говорим за Хитлер

Симпатични ми са, донякъде, Хитлер и Сталин, защото са умове, безспорно, но както се казва ,зли умове!
Сталин, например, когато столица става отново Москва и се местят в Кремъл, в същата биография пише, че като се настанил в апартамента си в Кремъл, с шут чупи някакво страхотно скъпо ,старинно огледало! С думите-За това ли се борихме?
Или ,когато от Политбюро му казват ,че е редно на жена му ,която е студентка ,да се отпусно кола, за да ходи на лекции, той пита директно-Как отиват на лекции другите студенти? Казват му- с метрото или с трамвая
Отговорът е- Е , и тя ще ходи с трамвай или с метрото!Говори се за баснословни пари, скъпоценности и какво ли не?
Като умира, се оказва ,че няма нищо освен два костюма в гардероба- един цивилен и един на генералисимус- параден!
Затова сгава враг на Жуков, докарал цял влак с ъс заграбено от Германия, затова разжалва генерал- полковник до полковник, заради вагон със заграбени ценности!
За Хитлер нямам представа, но всичко показва ,че е живял скромно!
В последното си интервю, ден преди самоубийството си, казва Аз не воювах срещу руснаците, а срещу техните евреи/ Да ,проверява Сталин, дали не е ввреин/ Те ме победиха!

Всичко най- добро!

Иване, кажи си го направо най-после, стига като шушмига /защо ли като?/ увърта и се прави на нещо, което реално не си. Дори и на незаинтересуваните в блог.бг стана ясно, че си имаш дебела руско-комунистическа закваска. Другарят Иван, който уж бил голЕм седесар, обаче Сталин, че и Хитлер му били симпатични, ама донякъде само. хех
цитирай
34. leonleonovpom2 - Мартине, извинявай, но не съм дл...
15.02.2022 00:42
Мартине, извинявай, но не съм длъжен да бъда праволинеен и да следвам указанията на който и да е Това никога не съм правилНикой не ме е водил за носа и не съм действал по указания!
Откъде ще дойде комунистическата ми закваска ? От майка ми и баща ми ли? ли?Щеше да е смешно, ако не е жалко!Майка ми беше в клуба на репресираните, като предварително декларира, че пари от бедната държава за очернената и младост не иска!За съжаление д-р Найденов почина, за да попиташ, дали говоря истина или не
И за СДС, Анастас Демирев почина, бяхме колеги и приятели, въпреки разликата във възрастта, щеше да ти каже истината за мен !Недялко Попа е жив, питай него Той ме предложи за негов заместник в СДС-2
Знам ,че най- върли антикомунисти са бившите комунисти
По това може да разбереш, че не съм бивш комунист!
Сигурно един от последните ми постнги е комунистически-За Фердинанд и Борис Трети-че вадя неща , които или не виждат или не разбират!
А СДС напуснах точно когато в него масово нахлуваха елементи като Данчо Ментата и бивши комунисти-без уговорки Внедрените -отделно!
Че то по начало си беше комунистическо творение, нима не знаеш , кой му беше архитектът?
Не внушавай неща, за мен, които не отговарят на истината! Нямам от какво да се срамувам или да крия! Носех милиони печалба годишно на държавата, получавах заплата и нищожни премии в сравнение с изработеното Западните специалисти,с които съм работил ,се чудеха защо не съм милионер?
Аз комунистически галеник не съм бил и слава богу, това ми помогна да стана човек, да не съжалявам за напразно изживените години! Защото зноех, че мога да разчитам само на себе си!
Това да плюеш по задължение, само при споменаване, не се вписва в моите разбирания за поведение
Имаше и свестни хора там За какво да ги плюя?
Искаш да ме скараш с Гет или да му внушиш нещо
Аз рядко взимам отношение по политически теми и според случая, мога както да хваля, така и да критикувам Ако е заслужено!
Не ме интересува партийна принадлежност Някои смениха десет партии!
цитирай
35. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю, Гет!
15.02.2022 09:14
Какво да ти кажа, като дете имах един идол-политически-Джон Кенеди! Може би защото смъртта му ме разтърси?
В кабинета си ,зад мен, бях сложил обща снимка на братя Кенеди и до нея на футболния ми идол -Котков От вестници!

Когато влезе в кабинета ми една стажантка, чужденка, от другия край на Европа, впери поглед в тях Това беще през 2000 година ,но снимките стояха там от соц време Стари снимки!
Тя беше изумена За единия и е ясно ,че е спортист, не го познава, но защо държа другите?Знаели ли сме за тях изобщо? Обясних й
Знаех за любовните афери на Кенеди, че съвсем не е светец, но ми харесваше излъчването му и това , което направи ,за да предотврати войната Защото се е запечатало в мен криенето по мазета, и изби ,като малки ученици, за да се спасим от атомната бомба? Тренировъчно И той плати с живота си за това Че спря войнолюбците и многото пари за тези, които стоят зад тях
Идеологии, светци, съвременни
Смехории, парите командват света На тази база всички са еднакви!
Един пример само Виж само как наши бивши комунистически величия станаха капиталисти Смениха си идеологията ли? Нищо подобно Те никога не са били комунисти по учебник Пари са имали и при комунизма, обикновените комунисти също бяха привилегировани пред тези, които не са Но ,не можеха да имат фабрики, хотели, ратифундии, сметки в милиони в чужбина-миропомазаните! Това ги е тормозело Затова станаха врагове на комунизма

Сталин? Жена му се е самоубила Светлана го мрази заради това Има съмнения, че , ако не той, лично, косвено носи вина Същата история има и Хитлер с племенницата си!
Двамата са жестоки, човешкият живот за тях е нищо, на мравка!
Но, Сталин е умен Ето Жуков казва ,че е давал безгрешни разпореждания-заповеди или директиви, както коментирахме Следял е и е контролирал всичко- печат, книгоиздаване, кино, театър Това само гений може да направи? Е, зъл, като него
На Хитлер дело е светкавичната война, която генералите считали за лудост! Но се получава! После обаче се издънва и проваля всичко! Като на лудите гении-проблясък е било
И да не пиша нов коментар, да се върнем на Павлов Защо е уязвим?
За да отстъпи, той трябва да поиска мотивирано, разрешение от генералния щаб! Сталин е в изолация, Генералният щаб не може да вземе решение без негова благословия Армиите са разпасана команда, отстъпват хаотично и попадат в чувала, който им правят!
Нямал директиви, заповеди или разпореждане Това е вярно, но обвинението пада върху Сталин! Но и той, Павлов, не е обладял положението, да отстъпят организирано Това е негова работа!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
36. get - До 34.35. leonleonovpom2 - Блога ми Е ПОЛЕ НА ПЛУРАЛИЗЪМ! Именно поради това СЕ СЪГЛАСЯВАМ ТУК ... ?
15.02.2022 13:36
... да се ПРОВЕЖДА СВОБОДЕН ДИСПУТ с ДИАМЕТРАЛНО ПРОТИВОПОЛОЖНИ МНЕНИЯ!
leonleonovpom2 написа:

Какво да ти кажа, като дете имах един идол-политически-Джон Кенеди! Може би защото смъртта му ме разтърси?

Първо:
С това си "пристрастие" - нарушаваш една от заповедите в Декалога(та)?
Второ: При Кенеди (като президент) се започна ВИЕТНАМСКАТА АВАНТЮРА с изпращане ОГРАНИЧЕН КОНТИНГЕНТ "СЪВЕТНИЦИ" във Виетнам. ПОСЛЕДВАНА от така известния "Тонкински инцидент", използван от наследилия го след смъртта му Л. Джонсън.
Трето: След посещението си в САЩ и проведената среща с по-младият брат Р. Кенеди ... Кастро взе, че декларира:
"Куба тръгва по социалистически път!"? Това ако не е най-малкото странно, ЗДРАВЕ Му КАЖИ?

- Защо това е така, илюстрирайки ще обясня(по-точно - загатна) чрез две известни - и "не знам защо" :))) ? Подминавани изявления на един от най-ярките представители на световния финансов елит - Д. Рокфелер?
1.
"Наднационалният суверенитет на ЕЛИТА на световните БАНКЕРИ, без съмнение Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ пред националната независимост, практикувана в бившите столетия."
2.
"Социалния експеримент в Китай, под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните иксперименти в историята."
Забел.: Това го упоменава на два пъти: а) в мемоарите си б) в интервю пред в-к "Ню Йорк Таймс" през 1973 г.

- Коментар мой: Болшевиките в Русия и маоистите в Китай - взеха и удържаха властта - не без съществената и най-вече СВОЕВРЕМАННА помощ от Уол-стрийт !

Друго - по отношение на това, поради което прехвърчаха искри в спора ви със съгражданината ти подписващ се NKF ?

- Перестройката се започна още от бившия шеф на КГБ, а в последствие Държавен глава на СССР - Андропов. Продължи през горбачовата "перестройка" - в същността си явяваща се, МЕХАНИЗЪМ ПО ОФИЦИАЛИЗИРАНЕ на ВЛАСТТА ДЪРЖАНА ОТ ДЪРЖАВНО-ПОЛИТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА(НОВАТА и СЪЗДАДЕНА ОЩЕ ОТ ЛЕНИН) ... Чрез която СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАШЕ НА ПРАКТИКА "ДИКТАТУРАТА-НАД-ПРОЛЕТАРИАТА" !!

- Знам, че ЗВУЧА АБСУРДНО ... Но това са фактите! Ленин извършвайки ПРЕВРАТА в 1917 г. НЕ ОСЪЩЕСТВИ ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА ... А ПО-СКОРО ОБРАТНОТО ! ... което вече ясно си пролича, при "верния ленинец" и негов "продължител" товарищ Сталин!
... какво отношение има това, към огледалния му образ Хитлер - за да разбереш, ЯВНО ТРЯБВАТ още ОБЯСНЕНИЯ ?!


цитирай
37. leonleonovpom2 - Гет, аз тълкувам фактите по друга линия!
15.02.2022 14:05
Не политическа, а човешка!
Когато Кенеди ми стана любимец, аз нямах и девет години Слушах баща ми Като го убиха, Кенеди, скрих се в избата и плаках там!
Чужденката се изненада, че в България той може да е на някой любимец ?Мислеше ,че само мразим американците!?
Не го обичам ,че е комунист/ което е абсурд/, а че е човек! Всички знаеха ,че държа в кабинета си снимки на Кенеди Никой не ми направи забележка Аз водех политинформациите в института, бяха наясно, защо ги държа!Без да съм партиен член, просто нямаше друг, по-осведомен от мен!
Но тези информации бяха само за събитията по света, не бяха идеологически!
Като стана промяната ,наистина ме поканиха , да стана член на партията Попитах, защо ме канят? Такива хора, като мен им трябвали, беше отговорът?
Попитах, а преди защо не ви трябваха такива хора, а сега? Вдигнаха рамене?
Естествено, че отказах! Та, тогава наистина можех да стана партиен член, още не бяха се преименувалиВ деня след изборите пътувахме за Москва-група от БАН и аз от Бургас Да защитим работата си, да не се спира, затова ме взеха И ме предупредиха, знаеха ,че съм опозиция, никакви политически теми Разбира се, работата беше над тях!
Знам, че може да се намери някой, като блаженопочившия, да ми обясни как стоят нещата с мен? Компетентно!
Но ,знам също ,че никой не знае по- добре истината от мен
И тя е тази, която излагам!
Не, друга!

Всичко най-добро, приятелю!
цитирай
38. get - До 37. leonleonovpom2 - Гет, аз тълкувам фактите по друга линия! - ФАКТИТЕ и "Линията", бяха записани в КОНСТИТУЦИЯТА от 1971 год.?
15.02.2022 15:01
leonleonovpom2 написа:

...
Като стана промяната ,наистина ме поканиха , да стана член на партията Попитах, защо ме канят? Такива хора, като мен им трябвали, беше отговорът?
Попитах, а преди защо не ви трябваха такива хора, а сега? Вдигнаха рамене?
Естествено, че отказах!
...


Прочети ФАКТ №1 ?

Член 1
(1) Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа.

(2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.

(3) Българската комунистическа партия ръководи изграждането на развито социалистическо общество в Народна република България в тясно братско сътрудничество с Българския земеделски народен съюз." - КРАЙ НА ЦИТАТА!

На 14 декември 1989 г. студенти от Софийския университет излязоха на протест пред Народното събрание.
Те издигнаха един лозунг: „Долу член 1!”Ставаше дума за чл.1 от комунистическата конституция. Дали сами или чрез "чужда" помощ, бяха стигнали до "прозрението"?

Но така или иначе бяха осъзнали фалша на този основен конституционен текст. Народна република България не бе НИТО „социалистическа държава на трудещите се”. НИТО някаква „работническа класа” „РЪКОВОДЕШЕ” някакво „изграждане на развито СОЦИАЛИСТИЧЕСКО общество”.

- Защото?

Работниците без значение, класа иили не, бачкаше от сутрин до вечер, а заедно с нея и дружественото селячество блъскаше от ранни зори до залез слънце в ТКЗС-тата за жълти стотинки „трудоден”.
Границите бяха оградени с телени мрежи, за да не могат „социалистическите граждани” да избягат от ЛАГЕРА на „социализма” в "гнилия" Запад.
А лозунгите, за „развито социалистическо общество” вдигаха тогава само тунеядците от НОМЕНКЛАТУРАТА на ЦК и Политбюро на БКП, кадрите на Окръжните и Градски комитети на тази партия, партийните й секретари и отмъкващите от време на време, трохи от тяхната трапеза т.нар. обикновени партийни членове.

- Е да не пропусна и неполезните, нито за себе си, нито за "класата" идеалисти от БКП ... смешни поради ПОЧТЕННИЯ СИ НАИВИНИТЕТ ... или "да"?
цитирай
39. nkf - Иване, аз съм много, ама много далеч ...
15.02.2022 15:06
Иване, аз съм много, ама много далеч от мисълта да ти казвам какъв да си. Казвам ти нещо много просто: твърдиш, че си един, а после писмено, под формата на постове или коментари се оказва, че си съвсем друг. Да си комунист не е същност на членство в партията, а начин на мислене и светоглед, ако щеш. Правиш ли разлика между партиец и комунист? Не е задължително, далеч не е задължително двете да се припокриват. Човече, ако твърдиш, че едновременно си две противоположни неща, значи все още си нищо! Апропо, все ми е тая за теб, просто ми е иронично-забавно, а понякога и недоумяващо, да чета абсурдните ти отрицания на отрицанията.
цитирай
40. leonleonovpom2 - Мартине, много лесно обяснимо е...
15.02.2022 17:26
Мартине, много лесно обяснимо е
Аз не се водя от никого!
Ако нещо в някой ми харесва, ще го оценя и похваля Ако не- ще го критикувам, но не отричащо изцяло! А за в момента
Ако е полезно за България- ще го похваля, ще го подчертая
Например, че Англия е застанала реално зад съединението ни Ясно е ,че е политическа игра, но е така! Че САЩ са ни спасили от разграбване в Ньой! Не го измислям , вярно е, но получих коментари ,че разпространявам фалшиви новини! За Стамболов- също съм го хвалил, въпреки ,че животът на прадядо ми е висял на косъм, заради него И там съм получавал гадни коментари Да не говорим пък за един, който не е между живите-блогър
Ето, постинга ми за външната търговия на България за 1907 година Как търгува равностойно с Англия, Германия, Франция.... Ако изглежда ,че съм на противоположни позиции , то е заради истината!
Какво, да седна да хваля сега, колко е добре, че внасяме всичко ли-дори ,лук ,чесън, каргофи, боб? И ще съм комунист, ако твърдя обратното, така ли?
Професията ми отрича лъжата Защото тя опира до живота на много хора! И това ме задължава , подобно поведение да прехвърля навсякъде
Тези, за които говориш ,по начало са закърмени с лъжа Партията е права ,дори и като съгреши? Следователно, прав си ,каквото и да направиш
Нямаш отговорност!
Да, но аз съм имал отговорност и съм си я носил!
Каквито ще ментараджии и ренегати да са ,било партийци, било комунисти, днес едни, утре други, не съм от техния отбор и не може да разчитат на мен, да играя за тях
Казвал съм им го открито!
Ако свърщат нещо достойно- ще го отбележа
Майка ми претърпяла какво ли не, не тръгна да отмъщава , да иска обезщетение за 15 години! И работеше в полза на града, всички местни мероприятия се крепяха на нея! Тя ми беше пример Тя не стана враг на държавата, защото тази държава се е отнесла незаслужено лошо към нея!
И аз не съм и бил враг, въпреки ,че живоотът ми не беше лесен! Ученик по селата, Живот в мизерия като малък Но с работата си, по- късно ,носех милиони печалба Не ми трябваше партиен билет!
Работата беше моят билет!
за да се получи писмо от директор на голям италиански концерн, че услугата ,която прави на Комбината е заради мен!Заради познанството му с мен!
Моля те, ако не ти харесва нещо в писанията ми, не поемай началнически тон! Не си длъжен да го четеш, нито да си рецензент! В писането аз никога не съм имал началник, да ми нарежда какво и как да правя
И не създавай погрешно мнени за мен Казах, пиша това, което смятам че е истина, а не лъжи и никакви партии не защитавам!
А поведението ми може да прилича ,но само да прилича, на комунистическо Защото можех наистина да съм милионер,както казваше италианецът, но не прибрах нищо за себе си!
цитирай
41. get - До 39. nkf и 40. leonleonovpom2 - Дебата излизайки от темата на поста: "ФАШИЗЪМ в Съветска Русия?" ???
15.02.2022 20:49
- Е застрашен да изпадне в нещо мелодраматично от сорта "Искрено и лично"?

Много ще бъда благодарен - ако превъзмогнем ЛИЧНИ ПРИСТРАСТИЯ? И започнем да разсъждаваме: За общото и различното между национал-социализма в Германия и национал-болшевизма в СССР ?

- Ако приемем: Няма какво повече да кажем, поради изчерпване на проблема/темата!
Позволете ми - да не се съглася и ви дам, отново "нова тема" за разговор, продължение на настоящата ЗА ФАШИЗМА ? ... но вече през призмата: СЪДБАТА на М. Рютин? Твърде наподобяваща, на един хитлеров опозиционер Ернст Рьом ... или един друг, "опозиционер" казващ се Ото Щрасер?
цитирай
42. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
16.02.2022 00:55
Извинявай, но все пак обвиненията бяха към мен, а не обратното
Една пикантерия относно генезиса на революцията На път към Русия, Ленин в запечатан вагон пресича Германия? Ленин е известен като страхливец, това е нещо невероятно за него? Първа сигнална лампа! Русия и Германия са във война, той пътува из Германия със запечатан вагон? Това може да стане само с разрешение и защита от германските власти!
Истината е разкрита след години ,при ровене в архивите на кайзера-Писмото е от канцлера Той пита, дали са на руснаците 200 милиона златни марки-няколко милиарда долара сега, ако поискат още, какво да правят
И отговорът на кайзера е запазен- Колкото и да поискат давайте им!
Германия, в лицето на руските революционери вижда неочакван съюзник Да извади Русия от войната Това и става с революцията Във вагона пътуват Ленин и охраната му и ...парите Никой не закача вагона При революцията Германия, за заблуда води настъпателна война срещу Русия Най странната война! Руснаците отстъпват, но с мисълта , дали не отстъпват много бързо и да предизвикат съмнения за характера на войната От своя страна германците се притесняват, дали пък не настъпват прекалено Бързо? Разбира се,сключва се мирен договор и ние сме сред победителите над Русия в него
Целта е Русия да излезе от войната, а Германия да няма за противник Русия!
Та, без германските пари, нямало е да има и революция!....
Не съм вещ до такава степен относно комунистическата история на Русия и ме затрудняваш със задачата

Лека нощ, приятелю!
цитирай
43. nkf - Гет, взимам отношение по темата - ...
20.02.2022 14:10
Гет, взимам отношение по темата - репликата ми към Иван беше obiter dictum и разговор с него нито ми е интересен, нито е моя специфична цел. Та! Аз бих предложил малко по-различен от твоя строго дефинитивен, в рамките на терминологията, метод. Мисля, че поставеният то теб проблем може, а и трябва, да се погледне от по-различна гледна точка. Например, комунизмът/социализмът, а също и фашизмът, и национал-социализмът, са политически идеологии/явления, породени в лоното на буржоазията и съответно светогледът, който изповядва тази прослойка са именно буржоазни/в системата на кастите, буржоазията отговаря на кастата на вайшите, сиреч - третата каста/. Сиреч, какъв е светогледът на буржоазията? Ами, той е строго материалистичен, конформистки, ограничен и склонен по принцип към прилагане на насилие. В подкрепа на казаното от мен е цялата класическа литература на 19-тия и началото на двадесетия век. Веднъж получила реалната политическа власт, буржоазията не може да я удържа поради собствената си нравствено-идейна ограниченост, конформизъм и флуктуиращи принципи, а това е всъщност не друго, а състояние на невежество. Нека не забравяме, че социализмът - в пруския му и марксов вариант - се заражда и започва да се прилага първо в Германия /пруски социализъм/, а после в Русия /марксов социализъм/, а после - и по останалия свят, където е могло. Пак поватарям, идеите, които павираха пътя на буржоазията, и които я закрепиха на власт СА МАТЕРИАЛИСТИЧНИ. Така, картезианската философия на редица късно ренесансови философи като Спиноза и Декарт да речем. В този ред е и абсурдната Дарвинова теория; в този ред е и идеята за някакво равенство, както и комунитарната идея /впрочем битуваща още от античността сред евреите/ за "избраните народи" и "прогресивни работнически класи", "избрани" да сътворят светлото бъдеще. Тези са основите на социализма. Социалистически тип комунитаризъм и уравнивиловка съществува в самата християнска религия, в новозаветните писания на апостол Савел, но и не
цитирай
44. nkf - само. Оттук и другата гледна точка ...
20.02.2022 14:31
само. Оттук и другата гледна точка идва от само себе си: не става ли дума, когато говорим за явленията социализъм и фашизъм за проявления, все пак в различна степен, на действия на мнозинство невежи на политическото поле? За мен това е унищожителната вълна на примитивизма, антикултурата и безогледното насилие, което е формализирано с някаква идеология. Само че същите тези примитиви, могат да си намерят всякаква идеология, з ада вършат разрушителното си поведение. Крайната цел на социализма и комунизма, не са възможни, резултатите ще са пълен крах на всичко и вероятно изчезване на човека от планетата. Тогава? Тогава не е ли именно това крайната цел на социализма и комунизма, но без тези които са двигателите на тези идеологии да го разбират? Ето защо, тук не става въпрос просто за идеологии, а за тип човешко мислене, поведение и светоглед.
Колкото до разликите между фашизъм и комунизъм - има такива, и то не малки. В Италия няма колективизация и национализация; нивата и методите на репресии са несравними; при фашизма няма класова борба; фашизма е несравнимо по-мека форма на диктатура и тоталитаризъм; при фашизма липсва закрепостяване на населението, както е при сталиново-лениновия социализъм в СССР. При фашизма липсва масово унищожение на интелигенцията. Не ми е известно в Италия да е имало концлагери, за разлика от съветския ГУЛАГ. Италианският фашизъм /казвам италиански, защото извън Италия не е имало никъде другаде фашизъм/, няма идея за глобална всепомитаща революция, каквато е носещата идея на Маркс, а после на Ленин и в леко изменение - и на Сталин. При Хитлер наистина има по-голяма близост с комунизма и социализма; но! НО! Трябва да се каже, че национал-социалистическата идеология НЕ Е еднопластова, а има поне три идеологически подслоя/подидеологии/. Първият, най-видимият, най-левичарският, най-масовият и най-социалистическият е предназначен към "широките народни маси". Не е случайно, че немските комунисти с духова музика се вливат в национал-социалистическата
цитирай
45. nkf - партия. Там има и "трудови ...
20.02.2022 14:43
партия. Там има и "трудови фронтове", и "народни коли", и какви ли не благинки на масовото задоволяване. Без никакво съмнение може да се каже, че СА са типичните носители на този социализъм. Вторият значим, но по-малък идеологически подслой в нацизма, е със силно изразена буржоазна окраска. Този подслой е предназначен да мобилизира именно буржоазията. В тази идеологическа ниша влизат: национализма, ревизия на Версай; възвръщане на загубените територии, милитаризация; обслужване интересите на големите корпорации; немска експанзия и в този смисъл други елементи. Третият подслой е най-малък, несравнимо по-малък от първите два, дори бих казал микроскопичен на техния фон, съдържа неща, които са в коренно различни полета. Така например - на науката, но и на много други неща, които са в сферата на конспирологията понастоящем. Освен това, много е вероятно именно тази трета част, този трети подслой да е ядката на нацизма. Иначе, в нацизма има без съмнение социализъм, но няма марксизъм, няма и класова борба.
А колкото до тукашните шушумиги, именуващи се антифашисти - става дума за една долна прослойка от твари, които се интересуват единствено от власт, привилегии, пари /много пари/ и безнаказаност. Те, това са АБПФК. Тези примати от АБПФК са пряко доказателство за тезата ми, че е налице метеж на посредствените и лумпените, носители на някаква зверска природа срещу всичко останало /хора, класи, култура, държава, наука, суверенитет и т.н./. Апропо, всички виждаме за какво става дума, когато се вгледаме в блоговите комунисти и социлисти.
цитирай
46. get - До 43.44.45. nkf - Всеки един ОПИТ да променим ПРЕДОПРЕДЕЛЕНИЕТО, от което ... ?
21.02.2022 11:19
nkf написа:

... "избраните народи" и "прогресивни работнически класи", "избрани" да сътворят светлото бъдеще.

... "да построим "раЯ", историческият ни опит учи : На практика сме създали "Ад"?!
nkf написа:

... разликите между фашизъм и комунизъм - има такива, и то не малки. В Италия

- Да, единствено и само в Италия - съществува в чист вид "държавно-политическия" факт: Който можем нарече фашизъм!
- При него липсват, крайностите,(под вида на тотален държавен терор и безправна масо РОБИ от концлагерите) плюс "антисемитизма" присъщ за нацизма ... или "класов враг" присъщ за болшевизма.

- Апропо! Антисемитизма, германските национал-социалисти, СА ЗАЕЛИ ЕДНО КЪМ ЕДНО от Карл МАРКС, въпреки твърденията им за анти-марксизъм?

nkf написа:

Без никакво съмнение може да се каже, че СА са типичните носители на този социализъм.

- Именно силното желание при СА(щурмоваците - п.м.) към СОЦИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ(втора), довеждат Хитлер, до елиминирането им чрез "Nacht der langen Messer// Нощта на дългите ножове". Събитията от 30 юли 1934 год.? С което Хитлер спечелва уважение на Сталин - който в това отношение е последовател на Хитлер, унищожавайки вътрешно партийната опозиция. И всичко това явяващо политическия контекст - каращ Иван П. Павлов пише ТРИТЕ СИ ПИСМА ... в които обвинява СЪВЕТИЯТА(Совнаркома) в Русия, във "ФАШИЗЪМ" и АЗИАТСКИ ДЕСПОТИЗЪМ!

nkf написа:

... прослойка ... от АБПФК

- Ако една пренебрижимо малка, като процент, група, каста ... успее да убеди 50% + 1% от даден народ, че Е ПОСТРОЕН РАЯ НА ЗЕМЯТА! От това не следва за останалите ЧЕТИРИДЕСЕТ и ДЕВЕТ ПРОЦЕНТА НАСЕЛЕНИЕ, че не живеят в ЗАТВОР с претенциозното ПРОЛЕТАРСКА КОМУНА - наименование?!

Досегашния ни исторически опит, разкрива възможните мрачни варианти на нашето бъдеще? За които националистът би казал: „това не може да се случи тук”, което е първата крачка към катастрофата. Патриотът би казал, че това може да се случи тук и би се борил ДА НЕ СЕ СЛУЧИ!
цитирай
47. nkf - Антисемитизъм има много преди М...
23.02.2022 23:22
Антисемитизъм има много преди Маркс. Нека не забравяме, че църквата питае определен духовен антисемитизъм. Смея да твърдя, че антисемитизъм, под най-различни форми, има и в предхристиянската епоха. Истината е, че антисемитизмът в Германия има просвещенско-буржоазен харктер и отразява сблъсъка на две фундаментални идеи. Томас Ман го е очертал перфектно в един от романите си.
Колкото до убежденията, които една или друга - в случая АБПФК - прослойка прави...: Истината е, че има противопоставяне между крайно малки по брой фракции в едно общество - останалото е сива, инертна безволева маса, която следва победителя. Това е. АБПФК успяха да отровят общественото съзнание с инструментите на разврата и насилието.
цитирай
48. get - До 47. nkf - Антисемитизъм е поредната концептуална уловка на фарисеите-книжници, те и ТАЛМУДИСТИТЕ-ЮДОФИЛИ един от които е ... ?
24.02.2022 11:46
nkf написа:
Антисемитизъм има много преди Маркс. Нека не забравяме, че църквата питае определен духовен антисемитизъм. Смея да твърдя, че антисемитизъм, под най-различни форми, има и в предхристиянската епоха. Истината е, че антисемитизмът в Германия има просвещенско-буржоазен харктер и отразява сблъсъка на две фундаментални идеи. Томас Ман го е очертал перфектно в един от романите си.
Колкото до убежденията, които една или друга - в случая АБПФК - прослойка прави...: Истината е, че има противопоставяне между крайно малки по брой фракции в едно общество - останалото е сива, инертна безволева маса, която следва победителя. Това е. АБПФК успяха да отровят общественото съзнание с инструментите на разврата и насилието.


... САМООБЯВИЛИЯТ СЕ ЗА АПОСТОЛ - Шаул от Тарс?
- Ако проявяваш интерес по темата ... предагам, да коментираме на Л.С.?!

П.П.
- Пишейки, че национал-социалистите едно към едно, копират Маркс? Имам в предвид конкретно негово произведение, текст ... идеята от което, е заета и е стояла в надписите над вратите на концлагерите ?!
цитирай
49. vladtepes - Путин и Сталин
25.02.2022 11:10
Все пак има сериозна разлика - Сталин не е крадял и не е позволявал на другите. Краденето от държавата се е разглеждало като подривна дейност и се е наказвало по 58-и член от НК с дълъг срок лагер, често с разстрел.
цитирай
50. get - До 49. vladtepes - Владко, преди да спориш по определено НЕПОЗНАТИ ТИ ТЕМИ ... ?
01.03.2022 15:56
vladtepes написа:
Все пак има сериозна разлика - Сталин не е крадял и не е позволявал на другите. Краденето от държавата се е разглеждало като подривна дейност и се е наказвало по 58-и член от НК с дълъг срок лагер, често с разстрел.


Вземи чети а от там и попълни белите петна в псевдоисторическите си познания!

Настоящото ПИША - предвид ТОТАЛНОТО НЕПОЗНАВАНЕ ОТ ВАС ... за какво се отнася член. 58-ми от УК на Руската федерация(статья, на руски - п.м.)?
Тоест ползвате НЕГОДЕН "аргумент" ... нещо, КОЕТО НЯМА НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ - Към основното ви твърдение?!!
vladtepes написа:

...Краденето от държавата ...


- Чети Владко, Чети!
Че то четмото прави от СЛЯПОТО - ОКАТО!
цитирай
51. vladtepes - За 58-и член
02.03.2022 11:56
58-и член в СССР разглежда контрареволюционните деяния. По него са осъдени най-различни хора - както чисто политически така и партийни функционери със сериозни длъжностни престъпления и други сериозни престъпници. Примерно има много крадливи партийци, директори на заводи, председатели на колхози, които са осъдени по 58-и член за диверсионно-вредителска дейност, но са извършили злоупотреби в особено големи размери и са заслужавали сурово наказание. Още 1927г. Сталин в реч казва, че краденето от държавата подрива икономическите основи на социализма и затова трябва да се разглежда като подривна дейност, а не като обикновено престъпление. Има и източване на Госбанк с изтичане на голяма сума държавни пари в чужбина, виновните за което са осъдени като диверсионно-вредителска група.
цитирай
52. get - До 51. vladtepes - За 58-и член ... По отношение НЕПОДГОТВЕНОСТТА ВИ досежно "ЧЛЕНА"? Не си играйте с него, като мома аджамийка ... :)) !
02.03.2022 13:13
vladtepes написа:
58-и член в СССР разглежда контрареволюционните деяния. По него са осъдени най-различни хора - както чисто политически така и партийни функционери със сериозни длъжностни престъпления и други сериозни престъпници. Примерно има много крадливи партийци, директори на заводи, председатели на колхози, които са осъдени по 58-и член за диверсионно-вредителска дейност, но са извършили злоупотреби в особено големи размери и са заслужавали сурово наказание. Още 1927г. Сталин в реч казва, че краденето от държавата подрива икономическите основи на социализма и затова трябва да се разглежда като подривна дейност, а не като обикновено престъпление. Има и източване на Госбанк с изтичане на голяма сума държавни пари в чужбина, виновните за което са осъдени като диверсионно-вредителска група.


След като СТЕ ТОЛКОВА "ПОДГОТВЕН" - Хайде цитирайте ми или дайте линк КЪМ СТАЛИНОВАТА РЕЧ :))) ?

Или по-добре ПРЕСТАНЕТЕ ДА МЕ ЗАНИМАВАТЕ С ГЛУПОСТТА СИ ... досежно ХИЩЕНИЯТА В НАРОДНОТО СТОПАНСТВО НА СССР - което е съвсем друга тема, определено НЕИЗВЕСТНА ВИ !!

Тъй като говорейки омесвате НЕЩА от време 1932 год. и най-вече така известното "Постановление от "трех колосках"?!

- Чети Владко, Чети!
Че то четмото прави от СЛЯПОТО - ОКАТО!
И това ще ти даде възможност, в обозримо бъдеще - ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО ОБЯСНЯВАМ НА ТАКИВА КАТО ТЕБ ... доказани наивници!
цитирай
53. nkf - Антисемитизъм има много преди М...
04.03.2022 12:23
get написа:
nkf написа:
Антисемитизъм има много преди Маркс. Нека не забравяме, че църквата питае определен духовен антисемитизъм. Смея да твърдя, че антисемитизъм, под най-различни форми, има и в предхристиянската епоха. Истината е, че антисемитизмът в Германия има просвещенско-буржоазен харктер и отразява сблъсъка на две фундаментални идеи. Томас Ман го е очертал перфектно в един от романите си.
Колкото до убежденията, които една или друга - в случая АБПФК - прослойка прави...: Истината е, че има противопоставяне между крайно малки по брой фракции в едно общество - останалото е сива, инертна безволева маса, която следва победителя. Това е. АБПФК успяха да отровят общественото съзнание с инструментите на разврата и насилието.


... САМООБЯВИЛИЯТ СЕ ЗА АПОСТОЛ - Шаул от Тарс?
- Ако проявяваш интерес по темата ... предагам, да коментираме на Л.С.?!

П.П.
- Пишейки, че национал-социалистите едно към едно, копират Маркс? Имам в предвид конкретно негово произведение, текст ... идеята от което, е заета и е стояла в надписите над вратите на концлагерите ?!

Аз съм напълно съгласен, че при маркс е налице антисемитизъм, както, впрочем, налице е и геноциден възглед към други народи като шотландци, баски, словаци и т.н., даже, ако не се лъжа - и към нас, Българите. Обаче, маркс ли е единственият източник, от който нацистите черпят антисемитизъм? Както казах - антисемитизмът не почва с маркс, нито пък той е "бащата" на антисемитизма. Колкото до савел от Тарс за мен лично е изяснен като античен комунист.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: get
Категория: История
Прочетен: 572020
Постинги: 25
Коментари: 862
Гласове: 18501
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031